Assalam...

Saya hamil 2 bulan first time?,Saya nak tanya jenama susu apa yang terbaik untuk ibu hamil ya?

40 Các câu trả lời

Saya minum susu dutch lady full cream je. Setahu saya kalau minum susu kambing kerap kerap nanti baby cepat besar and berkemungkinan kena czer sebab baby too big. Kalau minum moderate takpe jangan minum sehari sampai 2-3 cawan sudahh. Susu tepung ni saya tak minum sangat jarang sebab dia suka berketul

1st bby sy mnum enfamama choc.. bby bsr la.. anmum mmg gula tinggi risiko bby bsr. 2nd prgncy sy amik similac mum.. hb pn mencanak naik.. hrga susu neh pn lbh murah dr enfamama n rsa pn sdp.

utk susu depend on mommy. sy rasa better puan dptkn sample ad sesetengah mommy bila prgy ni selera berubah ubah. masukn link mana2 susu yg mommy nk try n request sample

Nurse saya kata.. Boleh ja minum susu apa pun.. Tapi depa galakkan bancuh sendiri tanpa gula.. 😅 Kalau macam saya suka susu lazz kambing+kurma 😊

sy minum Enfamama, nurse sy nasihatkan jangan minum Anmum sbb kandungan gula tinggi. tapi sekarang dah ada Anmum baru yg kurang gula.

Anmum byk gula.. Pilih susu yg takda gula.. dutchlady.. fernleaf, anlene.. Any brand should be fine as long as its 0 sugar 😌

Minum susu kambing... Elok.. Truskn smpai sblum bersalin... Insyallah... Ank xkne kuning bile dh lahir

5y trước

Tapi Ade org ckp,jgn ambil Susu kambing awal kehamiln sbb panas sis.btul ke? 😅

susu khas utk ibu mengandung di pasaran yg ada khasiat tambahan..susu biasa pon ok..janji ada kalsium..

Sy minum Lazz Susu kambing Organik Campuran Kurma..sedappp sngt tak hamis pun...Alhamdulillah

5y trước

Sama

sy minum susu kotak dutch lady full cream je sis. yg serbuk tak, payah nak bancuh.😅

5y trước

Heheh sma la Kita sis..🥰