Deria Bau

Saya first time pregnant . So takde pengalaman . Dengar2 or baca dari google je . Kalau pregnant memang deria bau tu kuat kan?? Contoh bau makanan . Tadi suruh husband beli soto . Bila dah beli , tak boleh bau pulak . Kuat sgt bau sup dia mcm nak loya . Dua hari lepas pun sama . Suruh husband beli tomyam ,lepastu tak makan pun . Nasib husband memahami last2 dia yg makan . Sape pernah alami mcm ni??

31 Các câu trả lời

sama la dengan saya masa mengandung kan anak dara saya.. sensitif sangat dengan bau minyak wangi , bau sabun mandi sampai suami kena marah hahahah.. nasid la dia jenis memahami ..

Itu Lah yg dipanggil mabuk waktu hamil😁. Saya dri start preggy smpai msok 18week x bole bau org buat burger. Saya siap mrah org tu hari2 sbb die jual burger dpn tpt keje saya..

saya pula tk suka wangian perfume. hidung sakit. 🤣boleh naik marah if husband bsiap pegi krja spray ketiak dia , baju dia lh. haruman tumisan bawang pn tk suka.

saya pun pernah mgalami...mcm awak..baby first jugak..first trimester teruk sgt2 makanan fav sy smua tak boleh hadam..nasi pun tak tgk lgsung..

Sy first pregnant ank prtama hingga no3 x masalah pon..Mai pregnant yg ke 4 x lalu nk makan ayam,masak apa Pon klw guna ayam memang x lalu..

5y trước

Sama la, sblm pgnt ayam mmg fav...skrg ni langsung xle jamah...mmg muntah...

Sy pn sama... Awl2 pregnant xleh bau minyak petrol.. Ikut husband g isi pn thn je la.. Klu naik motor siap berdiri jauh smbil tutup hidung..

Saya pun pelik dengan bau sensitif ni sebab lalu restaurant madam kwan macam bau sangkar kucing yg penuh dgb tahi kucing. Busuk!

Saya pulak tak boleh bau mandian,minyak wangi,lauk & nasi yang tengah masak..Kali ni mabuk teruk dari anak2 yang lain..

Kita pulak bau makanan semua ok tp bau sabun mmg tak boleh lagi2 yg antiseptic. Xsuka bau toilet, xsuka bau org lepas mandi😫

sy dulu xblh bau suami lepas balik kerja hahahah sian dy nasib dy faham .. sabon lifeboy pon xblh bauu .. hahaha lawak

5y trước

Sama la..kalau gaduh..jgn harap dia menang😂 Automatik jdi kepala angin.. baby boy kot🤭