Week 12 boleh mandi ais tak?

Saya first time pregnant and dah masuk week 12. Saya ingat nak try mandi ais perahan limau utk segar badan. Bahaya ke utk bayi kalau mandi air sejuk berais?

5 Các câu trả lời

Tak sure boleh atau tak , nak mudah sis tadah air dalam tong besar / org panggil kolah for semalaman then letak perahan limau . InsyaaAllah dah sejuk air tadahan tu . Saya buat mcm tu kalau nak mandi air yg sejuk . Kdg before mandi saya tambah ais sikit tunggu agak cair baru mandi . Tambah waktu panas , memang nikmat sangat . Cuba la sis .

2y trước

Betul juga kan! Tq mommy 🙆🏻‍♀️

x perlu kot gune ais...air biasa pn dah memadai klau nk campur limau utk segarkan badan

waktu mengandung jg urat urat supaya tak sejuk sgt nanti rasa kekejangan

raguragu laaa. klu blh air suam air biasa room temperature

😮