Tip awal kehamilan

Hi saya first time mengandung. Kalau ikutkan usia baby 4 minggu. Ada apa2 tip yang saya perlu saya jaga atau tip makanan dan supplements?

1 Trả lời

Waktu ni awal lagi, so maybe akan ada mabuk muntah2 so saya sarankan sis kne banyak berehat, sebab saya pon bnyk tidur time waktu ni. Kerja rumah pon saya abaikan nasib suami faham. Untuk makanan, saya sarankan sis banyak makan buah if tgh mabuk muntah2. Untuk naikkan hb, sis makan kerang, bayam and buah jambu batu elok untuk naikkan hb, macam saya.. saya beli susu rizqi kat ig dan jus mamariam, saya consume dua tu je elok hb saya naik 12 dari awal pregnant (5 weeks) start.

2y trước

Terima kasih ❤️❤️