37 minggu 6 hari

Hi saya first mom. Serius nak tau ada tak mommy yg pernah keluar air ketuban sikit² tapi panties sampai basah. Bukan keluar banyak macam mengalir terus. Saya confius sama ada air ketuban atau keputihan. Tapi tak ada lendir memang macam air dan pastinya bukan air kencing sebab tak ada bau langsung. Kena pergi PAC ke atau macam mana ye? Sebab sakit contraction tak ada..

3 Các câu trả lời

Saya🙋🏻‍♀️Air ketuban leaking tanda bersalin saya. Every 2 hours keluar sikit sikit. Wet spot besar 20 sen. Start keluar pukul 4pm. Balik kerja terus saya balik rumah ambil bag. Sampai hospital dah 4cm. Alhamdulillah bersalin esoknya masa 37 weeks. Samalah takde contraction juga. Semak balik buku pink. Ada info tanda2 bersalin - Air ketuban leaking atau pecah - Contraction yang kerap - Blood show - Pergerakan baby kurang daripada 10x. *Cukup ada salah satu tanda terus pergi hospital. Tak perlu tunggu semua tanda. Good luck🌹

3t trước

Sama-sama. 😊

Saya juga, now Alhamdulillah selamat bersalin walaupun due 18/9. Klu mcm tuu kena gi terus hospital sbb air dh keluar takut jadi apa apa pada baby.

Sis dah bersalin ke?