Tumpang tanya

Saya due bulan 11. Memang kena pakai pantyliner sentiasa ke? Sebab kadang duk rumah even underwear pn malas nak pakai. Edit: sebabnya nak tahu jika perlu pakai sebab nak tahu ada tanda2 nak bersalin. Sebab selalu nampak mommies post yg tanya tanda bersalin mostly tunjuk pantyliner. #pleasehelp #bantusharing

19 Các câu trả lời

saya faham soalan akk ni, if akk tak keluar keputihan pada faraj takyah pakai pun tak apa. pantyliner ni dipakai pada mommy yang ada gbs je sebab nak pantau oleh misi. saya tak keluar keputihan, saya kerap tak pakai underwear sebb tak selesa perut pun makin membesar. paling menyusahkan si ibu yang dah nak dekat due ni pun kerap buang air kecil underwear boleh bau kepam tak selesa bila kita dekat dengan orang

11mo trước

maaf ya. rasanya info awak dh salah. kita tak digalakkan pakai pantyliner. sekalipon kalau ada gbs. gbs ni tak perlu dipantau. kalau keputihan awak bertukar warna, berbau dn gatal2 terus inform nurse utk buat swab je. by the way sy gbs&candida. sy xpakai pantyliner pon. sbb bila pakai lebih memburukkan keadaan

sy dari dlu lg pakai. x selesa kalau x pakai penti sbb keputihan selalu ada. Lg pun senang boleh terus tukar setiap kali nk solat sbb benda tu kan najis. Nak2 now jangkiti GBS. Sy nk jimat penti, sy kepit tisu kat bwh 😅.. memalam nk tidur tu ada la jarang2 skali x pakai penties tp xtau la ni betul ke tak husband ckp takut masuk angin dr bwh jd sy pun pakai la juga mlm nk tidur pun..

saya x pakai pun underwear kalau kat rumah hahahha, sejak dari anak dara mcm tu sebab time anak dara dulu pernah kena keputihan, then Dr nasihatkan antaranya kalau kat rumah x yah pakai bagi berangin je bawah tu. Mmg lepas tu xde dah keputihan (saya amalkan yogurt juga) Sampai dah kahwin n now mengandung pun dah terbiasa macam tu hahaha. Cuma bila keluar je pakai hahahha

11mo trước

Tulaa sy kat rumah mmg tak selesa nak pakai sebab senang nak ke tandas. Kecuali kalau keluar rumah. Sebab keputihan saya tak teruk. Tujuan saya tanya utk kepastian jika kena pakai utk tengok sekiranya ada turun tanda nak bersalin ke tak. Salah saya juga soalan tak penuh. Tq ya sis

saya pakai pantyliner sbb nk pantau warna keputihan , tu pun rasa taknk pakai sbb tak slesa 😆 . tanda nk bersalin bkn drh je awak . sy nk bersalin . leaking air ktuban tahu tahu dah 2cm . takde rasa sakit pun . drh pun takde kluar masatu . just ada air yg mgalir tanpa henti . apa apa pun semoga urusan awak nk berslin dipermudahkan . aamiin .

kalau sis tak selesa tak perlu pakai sis. sbb kalau turun tanda mesti terkena juga dkt kain or seluar. mcm sy kan sis dah 3 kali bersalin tak pernah keluar apa2 tahu2 contraction and ketuban pun semua doc pecahkan. tak semua melahirkan akan trun tanda. unless kalau sis keluar la kan if nak pakai boleh je

Kalau saya saya tk pakai .. sbb cm mna saya nk thu air leaking cm mna ? Melainkan air ketuban da pecah boleh la pakai pantyliner Tp apaa kn daya saya bersalin bkn air ketuban yg pecah dulu tp darah yg keluar dulu ..

Sy pun jarang pakai spenda dekat rumah . Salah 1 , boleh elak terkena jangkitan GBS . Kalau tada keputihan tu ok je tak pakai panties pun . Yg ada tu yg kena sentiasa pakai & kerap tukar pantyliner

11mo trước

fakta awak dah salah ni dik. banyakkan membaca lagi😅😅😅

saya pun jenis tak pakai underwear kalau kat rumah. tapi sebab due nak dekat ni start pakai pantiliner sekali, sebab takut kan keluar darah ke kita tak perasan

saya mmg kat umah tk pakai underwear 🤭sbb rasa tk selesa kalau pakai.time hubby ajak keluar je bru pakai😂lagi2 dah 33 weeks ni lg tak selesa.

11mo trước

Tulaa sy kat rumah mmg tak selesa nak pakai sebab senang nak ke tandas. Kecuali kalau keluar rumah. Sebab keputihan saya tak teruk. Tujuan saya tanya utk kepastian jika kena pakai utk tengok sekiranya ada turun tanda nak bersalin ke tak. Salah saya juga soalan tak penuh. Tq sis

sy nk masuk dua bulan kandungan... tk pakai pun seluar dlm... mcm tk selesa Kat perut... mcm rasa trkepit je... ikot lh keselesaan masing2...

11mo trước

Tulaa sy kat rumah mmg tak selesa nak pakai sebab senang nak ke tandas. Kecuali kalau keluar rumah. Sebab keputihan saya tak teruk. Tujuan saya tanya utk kepastian jika kena pakai utk tengok sekiranya ada turun tanda nak bersalin ke tak. Salah saya juga soalan tak penuh. Tq sis