Dh 2 hari demam tiada ke ubt selamat untuk ibu mengandung?

Saya dh 31 weeks 4 days.sekarang tgh demm sakit badan renguh badan tkdk ke penedol yg selamat dimkn oleh ibu hamil?

14 Các câu trả lời

panadol biasa 500mg boleh makan.. jangan yg ada tulis extra ke actifast, yg tu tak boleh.. tp kalau dah 2 3x makan panadol pun masih tak kebah, pergi hospital ye..

saya masa kena covid dkt hospital doctor bg makan paracetamol 2 biji setiap 6 jam. masa tu warded n mmg doctor pantau bg makan paracetamol je smpai elok demam

bole je makan panadol biasa tu..2hari lps demam time checkup..doctor ckp bole je makan panadol biasa tu tpi jgn ambk berlebihan

demam kena pegi klinik cpt. ibu mengandung ni lain sikit, kalau panas sgt nnti boleh kena sawan. jgn amek risiko tgu lama lagi.

pcm boleh sis. 500mg setiap 6 jam kalau taklega jugak boleh gi spital. jangan terlebih dose pulak risaukan kandungan

Dr kata boleh makan panadol. Kalau sis was2 nnt boleh ke farmasi cakap nk panadol untuk org pregnant

Boleh mkn panadol yg biasa 500mg tu shj. Panadol lain2 mcm activefast tu xboleh.

panadol bahaya tuk baby sis boleh minum yg paracetamol biasa jer mcm yg hospital bg

2y trước

Panadol nama brand je, still paracetamol

Panadol biasa blh mkn sis. Yg penting jgn lebih dosage

Ade je, paracetamol 500mg ats saranan doctor