Detail scan gender prediction accuracy

Hi saya dah buat detail scan masa week 24 and dah tahu baby girl. Alhamdulilahh. Cuma saya jadi ragu ragu sebab akak ipar saya selalu cakap baby boy. Dia selalu cakap perut saya kecik dan tak nampak sebab tu boy. And during 1st trimester dia cakap kecik macam tak ada baby. Ni dah lah anak first saya dia buat saya rasa down sangat sebab dia cakap pasal benda benda ni. Sakit hati je dengar dia cakap tu tapi saya diam kan diri je. Saya dah beli almost 80% barang baby girl. So saya nak tanya ada possibility ke after detail scan doc bagitahu girl tiba tiba keluar nya baby boy?

Detail scan gender prediction accuracy
41 Các câu trả lời

possibility untuk dpt boy ada je. Scan tak semestinya tepat. tapi, bentuk perut pun tak sama setiap org, tekaan berdasarkan bentuk perut pon tak tepat. Ikut naluri ibu. Jangan stress pasal gender baby ni. Yg penting baby sihat. Terima seadanya..

Kes awak sama mcm saya..kwn2 opis duk tanya betul ke baby girl sbb perut x nmpk mcm girl...sedangkan masa detail scan doctor mmg ckp girl.. Sy abaikan apa diorg kata sbb brg baby pun beli mmg girl..g check dkt kkia pun doc ckp baby girl😊

Saya 23week scan 5d baby girl.. Perut mmg kecik.. Tmbh2 klau sbelum mkn lg lar xmcm mngndung.. Sbelum ny prgnnt boy 20week tu mmg dh jelas dh perut.. Skrng ny klau tdor terlentang rata jer perut xtimbul mcm tgh prgnnt

Percaya dgn naluri sis.. Sama mcm sy..scan smua result girl..tp bila org tgk perut smua kata boy.. Tp sy bt xtau jela..bila bersalin keluar lh girl..hee.. Kdg2 perut kita xsama..so percaya dgn instinct sis.

InshaAllah girl😊 tp sebaikny bli utk newborn, unisex color sbb ank girl or boy, dua2 ley guna🤭 mcm sy time preggy, byk yg ckp cm boy ja prut.. scan doc nmpk girl..n bile dh klua alhamdulillah girl😁

Sy pun perut x nmpk 8 bulan baru nmpk. Scan 3x bby girl, alhamdulilah.. Risau sikit je sbb doctor kata pinggang bby kecik sikit dr usianya. Anggp je kakak ipar awk jealous.. 😘😘😂😂😂

sy sblm ni scan,nmpk mcm tu jugk,doc kta girl,lps tu mggu ke 20 scan lg..doc kta boy, ble buat detail scan,cnfirm boy..nluri hti ni pn kuat kta boy...tggu jelh april nnti🥰

Better sis beli unisex color.. At least klo laki atau ppuan, sis takde la skit hati sgt wlpon sesetengah kite harap ank yg kite kandung ni lakia atau ppuan

Kalau akk xjelas, akk cuba beli barang unisex dlu kak. Sbb kdg scan pun xsure betul ke x..takpa kak, laki ke perempuan, dua2 anugerah. Dua2 rezeki Allah bagi. 🥰

Buat xtahu je, kita tgh preggy xblh rasa down ke apa ke nnti effect baby dlm perut... ttg brg2 baby tu kalo blh beli la yg unisex we never know, ketentuan Tuhan..