Genderrr babyyyy

Hi mommies , saya masa 21w saya ada scan gender baby. Dr cakap nampak girl. Pastu masa 24w4d saya buat detail scan. Nampak girl juga . Tapi orang sekeliling saya cakap saya pregnant baby boy sebab keadaan perut 🤣 saya dah excited nak beli barang gegirl AHHAHA anak first kan. Tapi kawan nasihat seeloknya beli yang unisex dulu awal2 ni. Then dia cakap try buat 4D scan untuk gender. Lgi nampak. Agak2 week berapa ya boleh buat ? Saya sekarang 26w. Tkut tunggu lagi baby makin besar, makin xnampak pulak kan hee #firstbaby #ingintahu

5 Các câu trả lời

hi sis sorry nk share pgalaman je ..kite ank 1st 9 bulan scan kk n swsta cakap gurl sbb x nmpk bhgian kemaluan nye tu .. so kite pon excited lah beli barang² bby gurl .. tp bersalin keluar boy trkedu juga lah .. tp penah sekali jumpa org alim ustaz² sblm bersalin dia ada tegur nnti aqiqah 2 ekor kambing (lelaki) pastu dia senyum je xckp ape² so hati jadi was² beli lah selai 2 baju putih.. dah x sempat nak beli brg bby boy pakai jela mne yg boleh brg² bby gurl tu .. skrg ank 2nd scan 5d terang² nmpk gender nye mintak² tak suprise kan kami lagi ..

btul bab keadaan perut tu mitos ja...dulu rmai org ckp perut sy baby boy..tp naluri ckp girl dan scan pun girl...ada yg confident btul ckp boy...dan bersalin mmg kuar girl 😅

nak selamat buat je 4d dgn 5d tu. Tapi act detail scan selalunya tepat. Kalau awak takut beli je warna selamat hehe

Mitos semua tu.. perut kedepan la ketepi la.. jgn percaya sgt.. tgk scan tu blh confirm gender

Before 30 weeks scan smula..