bersamaa ...

saya dah 5bulan lebih bersalin . suami ajak bersama , tapi saya menolak kerana takut sakit . ramai yg kata sakit bersama dengan suami kalau lepas bersalin . ada tak tips untuk bagi hilang rasa takut tuu mommies ? rasa kesian pulak tengok suami tertunggu² . 😂#firstmom

11 Các câu trả lời

Baik awak tunaikan hajat dia, lelaki awak...sy x cakap suami awak x baik, tp nafsu lelaki kalau dia tahan lama sgt boleh meletus kdg2 boleh jd emosi marah terlampau juga ade je kwn2 yg mengadu kisah mereka tolak permintaan suami jd gaduh pulak. Pengalaman sy untuk bersama tu, awak pastikan buat role play dulu dgn suami rangsang keghairahan awak yg penting nya sbb nnt vagina akan keluarkan lebih pelincir & lembut jd inshallah rasa sakit tu xde. Jgn terlalu takut sbb bila awak takut situ pun auto respon with stress jd nya nnt otot2 vagina pun x ready boleh akibatkan kesakitan. Sy bersama dgn suami bulan ke 3 lps bersalin alhamdulillah ok je, awak boleh cuba ok jgn takut jgn stress. Ade je org lain yg suami mmg xdpt nk tggu lg awak lps pantang terus bersama dh lekat balik 1 tahun dpt 2 baby sorang bulan 1 sorang bulan 12. Awak dh cukup bersedia tu, jaga perasaan suami awak juga ye.

salam sis 5 bln dh sis..sakit tu xde la sakit sgt😅 fikir positif..saya dlm pantang pun lyn je suami cuma xleh in je la..suami fhm.. saya lps habis nifas je terus bsama suami..kne fikirkn juga suami kita..dia dh puasa lama..godaan bnyk..dri dia digoda oleh mahluk2 (wanita perampas) tpi bgitau suami ingatkn klu dia terlupa kita bru je bsalin..x selesa ke sakit ke kne bgitau...bincang elok2 suami syg isteri, isteri syg suami..saling memahami dan melengkapi. tips kekal bahagia dan semarak hubungan intim..klu ada yg rasa x puas bincang dan dptkn selusi..bahaya klu dingin hubungan intim ni

1y trước

Habis darah nifas tu bila?? Sakit tak? Saya plan anak umur 2 bulan bru bersama

Saya dlu pun trauma jgk dgn Terpkir luka jahit and isi Terlebih Kt tmpt jahit. Pergi klinik doc kata Tgu untuk gugur sndri isi tu: Tapi nak Tgu smpai Bila. Kesian Kt suami pun Ada. Kesian Kat diri sndri pun Ada. Tapi saya mcm tahan jela. Tutup mata layan je. Xda la sakit Mcm nk beranak pun. And Ada gak pesan dgn suami. Slow2 je. Cuma Terasa ketat smcm je Tapi lama2 ok dah. Suami pun kena pandai n Faham condition. N masalah isi terlebih Saya pun hilang.

1y trước

rasa ketat ,nanti lama Ii okay x?Saya pon rasa MCM asal ketat ,and sakit sikit

sy lepas bersalin anak 1st dulu 6bulan baru berani bersama.. sakit memang sakit, rasa xbernafsu pun ada.. bila bersama kt bwh tu kering je.. sy pujuk suami ckp dgn dia nak bersama boleh tapi buat slow2.. memang ambik masa yg lama jugak utk sy kembali bernafsu dgn suami, sampai sy fikir sy ni mati putik ke ape.. lama2 mood tu mcm okay and bila badan kite dah bersedia tak lagi rasa sakit bila bersama...

semua bergantung pd diri sendiri. kalau bole jgn biarkan suami terlalu lama memendam rasa. ikut pengalaman sy memang sakit,tp tak ada la sakit sgt. suruh suami buat perlahan-lahan,dgn lemah lembut. kadang² perasaan trauma lepas bersalin buat sis tak bernafsu

1y trước

betul sis. rasa mcm malam pertama pengantin baru🤭🤭

bkn nk takutkan awak...kawan sy Pon mcm ni....llki masa pntg die mngkin bole phm lagi..tapi klu da smpi 5 bln...ego die Mai dtg snyp2...kawan sy...suami.die mkn luar..mntak dijauhkan..semoga dipermudahkan urusan awak

terpulang pada diri sendiri awak, kalau ikot kan dlm islam lepas suci dr nifas tu dh boleh bersama. kalau suami jenis boleh consider dn faham kita. xde mslh. boleh cuba bgtau suami utk cuba bertolak ansur.

cuba dulu pelan².. jgn buat x nk bg terus.. ckp kt suami pelan²..dia fhm lhtu.. jgn bg suami pendam gitu.. tanggungjawab kita sbg isteri jgn diabaikan walaupun dh ada anak..

kdang2 suami ni makin dia tau kita belum sedia, makin kuat pula nafsu dorg😂. mcm suami sy. sejak prgnant ni mkin menjadi2 pula. slum prgnant xpula mcm tu.

2y trước

Haha ye betul. Suami saya sendiri mengaku Yang mengandung lagi sexy dr yg Mmg da open ni. Tapi apa2 pun pandai2 la si isteri maintainkan suami melekat

ada banyak teknik sis utk puaskan si suami tu.. bukan guna vagina saja 😊 tapi jgn la sampai tahap luar tabii pulak..