Tanda nak bersalin?

Saya dah 38w6d. Walaupun ni anak kedua tapi saya taktau tanda nak bersalin macammana sebab anak first on epidural dengan induce sebab air ketuban kurang. So memang takda rasa sakit langsung masa nak bersalin. Dah tanya doc. Dia kata sakit perut belah atas dengan sakit pinggang. Saya takda rasa apa apa langsung melainkan perut mengeras je. So nak tunggu sampai betul betul turun tanda baru pergi hospital ke ye?

1 Trả lời

Ha’ah tunggu salah satu tanda. Lendir darah / air ketuban pecah / contraction. Kalau rasa salah satu tu boleh pergi hospital