Tolong saya, sakit perut macam cramp period dah ni...

Saya dah 36minggu 5hari. Siang tadi dekat ofis perut kerap rasa tak selesa, tapi saya boleh tahan lagi. Sekarang saya rasa sakit macam cramp period pula 😭 start 11.30 malam sampailah sekarang 12.58 malam. Ini false contraction ke? Dah ulang alik keluar masuk tandas, rasa nak kencing, sampai takde air kencing dah ni. Rasa nak berak, tapi takut jadi lain pula. Saya first time pregnant, tak tahu false contraction tu rasa macam mana, contraction sebenar tu macam mana??? Akak2 keliling saya share, kalau perut kerap sangat mengeras/ keluar darah dan lendir/ pecah air ketuban, itu dah kena terus pergi hospital. Kalau apa yang saya rasa ni macam mana??? Nak buat apa? Ada sesiapa tahu dan boleh share tips??? Tahan je sekarang ni, tak selesa betul. #firstbaby #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

18 Các câu trả lời

awak download aplikasi kira contraction . dia bagitau jugk kalau makin kerap dia akan warning suruh pergi hospital