Tolong saya, sakit perut macam cramp period dah ni...

Saya dah 36minggu 5hari. Siang tadi dekat ofis perut kerap rasa tak selesa, tapi saya boleh tahan lagi. Sekarang saya rasa sakit macam cramp period pula 😭 start 11.30 malam sampailah sekarang 12.58 malam. Ini false contraction ke? Dah ulang alik keluar masuk tandas, rasa nak kencing, sampai takde air kencing dah ni. Rasa nak berak, tapi takut jadi lain pula. Saya first time pregnant, tak tahu false contraction tu rasa macam mana, contraction sebenar tu macam mana??? Akak2 keliling saya share, kalau perut kerap sangat mengeras/ keluar darah dan lendir/ pecah air ketuban, itu dah kena terus pergi hospital. Kalau apa yang saya rasa ni macam mana??? Nak buat apa? Ada sesiapa tahu dan boleh share tips??? Tahan je sekarang ni, tak selesa betul. #firstbaby #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

18 Các câu trả lời

false contraction la ye awk. saya sebijik camni beberapa jam lepas tu bersalin. moga dipermudahkan urusan awk

pergi hospital terus.. anak pertama jgn main2. terus je gi sepital.. doktor nurse sana thu ape nk bt..

1y trước

owh.. mcm sy hari tu la. perut mengeras. week 32 dan week 37 masuk wad.. tp xde bukaan lg.. ngam2 40 week baru bersalin. mmeg nk tggu due baru nk kluar 🤭

pergi hospital je sis ...jangan tunggu lama lama kot terberanak kt ofis nanti payah

1y trước

saya dah pergi hospital, dr check takde bukaan lagi, jdi saya kna discharge. Apa2 saya ready je

takpe ...kalau taktahu boleh bertanya ...anak first kan memang la tak tahu

pergi la hospital terus..Allah masih lagi nak tanya..pergi je

mcm mana condition awak? dah pergi hospital ke?

1y trước

awak jangan stress okay. xpe awak pujuk baby. cakap je selalu dgn baby awak. kalau nak keluar bagi hint dkt mommy. supaya mommy boleh prepare. sy doakan urusan awak dipermudahkan dn proses kelahiran baby awak dipermudahkan❤️🌻

1y trước

saya dah pergi hospital, dr check takde bukaan lgi, jadi saya kena discharge. Apa2 saya ready je In Sha Allah

pergi cepat ke hospital bhgn emergency

1y trước

dah pergi 👍 Dr check takde bukaan lagi, jadi saya krna discharge