Apa yang terjadi kepada bayi jika terlalu lama tanpa air ketuban??

Saya dah 3 hari admitted ward sebab ketuban pecah,bukaan masih 2cm. Kemarin cakap nak induce and supposedly kemarin saya dah melahirkan,saya tunggu2 sampai hari ni 3rd day saya dkt sini masih xda apa2 perkembangan pun. Risau dekat baby sbb air ketuban dah mengering.#seriusnanya #firstmom

2 Các câu trả lời

jangan terlalu risau yaa ibu. doa yg baik2. selagi ctg baby okay, heartbeat baby okay, semua okay. tpi yg tk okay kalau ibu terlalu stress. tk elok untuk baby. mmg ada bnyak risikonya. tpi doakan yg baik2 yaa untuk anak.

ada check ctg tak? yang tengok heartbeat baby tu.

2y trước

ada sis,baby heartbeat semua okay. saya je yg terlampau risau