Drive kereta

Saya dah 11 weeks.. boleh ke saya drive kereta.. saya ad dengar orng2 ckp awal2 mngandung ni tak boleh drive kreta.. yeke? 😅😊#ingintahu #pleasehelp

16 Các câu trả lời

Dari awal mengandung sampai sekarang dah nak bersalin dah, tgh tggu hari je ni haa... Checkup, jumpa pakar apa semua saya sendiri je sis... ☺️☺️ Lagi² nak bersalin ni, saya kerap keluar pergi berjalan.. Pergi kedai beli aiskrim semata² pon ada jugak walhal blh je order foodpanda/grab ke kan.. Rumah sy flat atas bukit tapi flat xde lift ya.. Sy dok paling atas, tingkat 5.. Bukan suami tak endah atau tak alert keadaan kita tapi sy yang tak endah nasihat suami 😂😂 sy nk bagi jalan senang bukak sbb dh x mampu lagi dah nk bawa perut ni.. 😂😂 Sy biasa drive sendiri.. Pakai seat belt, letak bantal kat belakang badan pastu cari bantal nipis buat letak bawah bontot bkn sbb pendek, bagi selesa tulang tu pasal bila kita duduk tu amek pressure yg banyak kan..dgn kaki nk tekan pedal, pakai seat belt lagi apa semua... Pastikan kita selesa lah bila nk drive tu... 😊😊

2y trước

wow.. ggih ya sis.. bgusnyaa.. take care ya sis... 🥰 thnks reply..

sy bawak je sis 😆. biasa mmg suami yg bawa mana2..tp kalau sy da bosan sgt duduk rumah, suami kerja blik pkul 5 nk tunggu dia ,sy malas. ni dah nk msuk 33 weeks pon msih bawak . tp g yg dekat2 la. mcm kedai beli barang basah ke. sbb xreti bawak moto. cuma kne berhati2 jela. mcm kalau pakai seatbelt tu,letak la something untuk xnk bg ketat sgt tekan perut.. kalau drive dekat2 ok la.. xyh jauh2.. lalu bonggol ke nmpak lubang ke apa slow2.. smua benda kita buat kne hati2 dan berpada2 ok sis ❤️

2y trước

okay2.. thnkss ya sis.. 🥰

Sy surirumah..y sblomni urus ank skolah nk kmane2 mmg drive je sndri...tp sejak ngdung ni..sy xle bw kereta lama2..kaki sy cpt bgkak..sakit bahu..pinggang..bdiri lama ckit trus bgkak..Nk msk bkemas..xtau nk ckp..letih mcm truk sgt buat kerja..bdri lame..duduk ..baring pon serba xkena..kerap laa bgkak kaki.. mmg jrg sy bw kereta da..lg skg da 34w..suami pon xbgi drive lg..kalau dia ada mmg dia laa anta...Mlenkn dia lua kwsan bru sy pegi sndri...

2y trước

ohh okay sis jaga dri ya.. dah berat2 tu .. slow2 je tkpe.. tk larat jgan bwak yaa... take care mommy.. thnkss 🥰

Saya bawa jer sis . Dari awal pregnant sampai 6 bulan jaa sebab pjj dgn suami , ulang alik kerja , klinik & hospital, berjalan sana sini . Now alhamdulillah suami dah ada sekarang , start 8 bulan tu takboleh dah sebab tekan dekat perut masa drive . Biasa la perut membesar , kalau sis takboleh drive . Elakkan laa sebab badan org lain dia rasa .

2y trước

ohh iyeka.. okay2.. thnks ya..🥰

Saya bawa je.. sbb tu satu2nya transport utk saya pegi keja. Husb pula pjj. Pernah minta nasihat dr sbb saya pernah gugur sebelum ni. Dr ckp xde masalah pun nk drive. Cuma kalau dh ada bleeding kena elakkan dan rest in bed. Doalah moga2 kandungan kita dilindungi ☺️

2y trước

okay2.. thnks ya sis..🥰

Boleh je bawa sis.. Mcm sy mula detect pregnant sbb terkena micro sleep... Tp skli tu jela.. Maybe time tu kje kuat Sgt plus mmg xsdar pregnant.. Bila check 2 mnggu lpas tu thu2 dh 1 month pregnant.. Cuma Hti2 je masa bawa tu jgn jd mcm sy...

2y trước

baikla.. rsau kalau kita dlm keadaan micro sleep.. takleh nak control bile dah kena.. sklip mata je jadi... alhamdulillah tak jadi ppe.. thnks ya🥰

saya lg selesa bawak sendiri sbb kalau bumper atau lubang ni kita boleh slow ikut keselesaan kita. Klau org lain drive, main langgor je 😂 ikutkan kalau tak boleh, bukannya takleh drive je naik kete pon takleh

2y trước

okay2.. boleh lah drive kan.. thnks ya.. 🥰

boleh je sis takde masalah pun tapi jangan laju2 & membahayakan diri .. saya drive sampai da dapat lesen memang bol3h drive lagi hehe .. now da 8 bulan perut da sampai ke stering takde da bawak lagi 🤣🤣

2y trước

hehe tu la siss , takpe selagi rasa selesa nak drive bawak je tapi pastikan tak membahaya diri & kandungann ♥️

dr awal pregnant sampai skrg 3 minggu lg delivery sy still drove anak sy pergi dan pulang sekolah .. as long sis kuat dan pregnancy takde mslh, boleh je .. jgn hantam jalan lubang sudah 😂

2y trước

haah sya mmg kalau suami drive sya bgthu awal2 dont langgar lubang. bonggol2 tgokkk.. hahhaha okay2 tq ya sis

Hi mommy. Oh yeke. Mungkin tengok orang juga. Tapi kalau saya Alhamdulillah takda apa² asalkan jangan terlalu rapat badan dengan stereng dan bawa hati² dengan izin Nya takda apa.

2y trước

Sama² sis. Ya jangan drive jauh². Saya pernah drive pun untuk ulang alik kerja je masa awal pregnant