hmm worried

saya da prgnt 15w3d, masalah saya dari awal prgnt ialah keputihan, lately keputihan saya berwarne hijau..mcm mane ye hmmm

11 Các câu trả lời

saya pun keputihan juga. kaler nak hijau juga tapi dia on off. kena pandai jaga. seluar dalam kena pakai cotton. tak pun pakai panty liner. lepas kencing ka apa kena lap betul2. minum air kosong banyak2. kalau masih tak surut kena minta ubat samada masuk ikut bawah atau makan.

Klau dah hijau kna jumpe dok cepat. Stiap klai kencing/berak, lap kering² dgn tuala lembut. Dah betul² kering baru pakai panties. Kena selalu tukar panties/pantiliners. Sy pakai pantiliners 'super slim Libresse' yang 1mm. Sbb klw tebal takut x bernafas kt bawah tu

Jangan pandang remeh masalah keputihan.. Saya pernah kehilangan baby saya akibat jangkitan fungus .. Kesan keputihan menjadi kehijauan adalah fungus di dlm ruangan faraj.. Sila ke klinik dgn kadar segera utk mengelak kejadian x diingini..

5y trước

Jangkitan fungus tersebut merebak ke servik. Water bag saya pecah masa saya tgh bekerja. Kandungan masa tu 6bln..saya dikejarkan ke hospital.. malangnya air tuban makin berkurangan.doktor terpaksa buat keputusan utk menyelamatkan saya dri kandungan. Baby terpaksa dikeluarkan dan saya terpaksa bersalin dgn cara induce.. Xperlu la saya share detik2 tu.. memg sedih la.. Sebab baby lahir dgn paru2 jantung x matang tapi dia nak bernafas gak.situasi sedih dlm labour room..dan baby tu meninggal dunia akhirnya.😭😢

Kputihan normal berwarna putih or warna jernih n d awal2 pregnancy mmg normal banyak keputihan tpi klu warna hijau better pgi jumpa doktor takut2 ada jangkitan kat bawah then effect kat baby...

Selalunya keputihan yang berwarna hijau disebabkan oleh jangkitan bakteria. Kalau kaler putih dia caused by fungal infection.. Kena datang klinik or hosp untuk terima rawatan.

Jumpe doc..die bg ubat yg masuk dri bawah tu 1 biji xsilap sye, klu rse tkot basuh gne air suam tambah garam sikit, In shaa Allah okay..

Sy dlu ank first pun keputihan mmg byk.. Lma2 nty die akan hilang dgn sndri.. Jnji kena kerap tukar panties lah sbb takut kumann

Sila inform nurse. Nanti nurse arrange temujanji utk doc ambil sampel keputihan. Bahaya utk baby.

Cuba pakai fw brand JSD ..sy pakai ok ..org lain tak tahu laa kan .

Prgi jmpa doktor... Mcm teruk sngt da Tu..