pergerakan baby

Saya da 19 minggu tpi tiada rse pergerakan baby... Stiap kali pergi klinik nurse akan tanya ada rse baby bergerak.??? Sye ckap tak ada.. tpi kadang2 ada rse denyut2 kt perut... Bile kita boley rse pergerakan baby yer.???

14 Các câu trả lời

Sy nk masok 17 week sis.. smlm nurse ade tnye saya ada rasa gerak ke? Sy kata xde yg ade rasa denyut je.. misi tu gelakkan sy die kte tu bergerak la tu.. mksodnye baby sis dh bergerak cume kte je xtaw bezanye sis..malu sy smlm.. sbb sy xtaw kn jd sy ckp la mcm tu.. huhuhu

4y trước

Itu la kn.. hahaha kte mane taw sbb perasaan kte memang denyut je.. hahahha

Tp ada orang kata klau denyut2 tu mgkin muscle kita.. xtahu mana satu yg betul.. kita comfius lah sis😓.. anak pertama lagi ni.. huhu.. kdg nurse tnya juga baby ada gerak saya jawab pun belum xtahu mcm mana rasa baby bgerak.. ada siapa boleh bagitahu🥺🥺..

4y trước

Kalau saya 18 minggu dah rasa tu..rasa kat bhagian bwh perut..kat rahim kita tu la..sbb dia kan kecik lg..nanti makin besar baru la sampai ke atas rasanya..kadang2 sampai ke tulang rusuk terasa ..

Saye 16 minggu dh rase baby gerak2 dlm perut sekarang dh nk masuk 21 minggu lagi rase baby tendang2..kadang2 timbul2 dekat perut dia tendang..seronok bile tngk😂

4y trước

sya rasa 18 week denyut2..skrg 21 week ag kerap rasa tolak sana sini

Kalau sy 21weeks cmtu bru rase bby bergerak, sbb perut tebal dan baby kecik kan.. Pergerakan baby pun slow kita tak rasa😊

18 weeks dah rasa..skrg 19 weeks..makin kuat baby berguling dlm tu..time kita nak tido..baby bangun la pulak hu..hu..

Yang berdenyut2 tu lah pergerakan baby. Macam saya, saya pun 20 weeks lebih baru rasa pergerakan baby

4y trước

You're welcome 😉

anak prtama ke ? klau ank prtama kebykknnye dktr ckp mmg lambt skit rse dlm 20 mggu ke atas mcm tu.

Sy 23 week ke atas bru rasa pergerakan bby...ikut org jugak sis..insyaAllah will be okay

Kdg2 bkn baby xgerak tp kite yg xperasan. Lgi2 kalau first pregnancy mmg xperasan. 😅

4y trước

Hehe ok sis,, tq yer...

Saya start rasa 19week baby tendang² perut, skrg 20week rasa baby berputar 🤗

4y trước

Hahaha... Ye mcm saya la rajin bawa baby ckp, tapi kn klu ada rasa denyut² haa baby la tu tgh tendang² perut ☺