LARI TOPIK. CUMA NAK LUAH RASA. SAYA TAK ADA MEDIA SOCIAL LAIN SELAIN APPS NI SAJA

saya cuma nak kongsi, cuma nak ada yg mendengar. nak dicerita pada org terdekat,takut nanti ada yg bermasam muka. suami saya bencikan keluarga saya. sebelum ni baik2 je. lepas saya bersalin suami tiba² berubah. asbabnya mak saya mandikan anak dalam sinki,lepastu dia bebel kat saya, kenapa mandikan anak dalam sinki nanti anak jadi degil tak dengar kata. lepastu mak saya dokong anak,walaupun anak tak nangis. dia terus wasap saya, kenapa mak angkat anak. suruh saya pesan kat mak jangan angkat anak. sebelum nanti dia halau mak. sedih sangat lepas baca wasap dia. saya pesan kat ma. tak payah angkat mak kalau anak tk nangis. tp saya tak bagitahu suami pesan. taknak mak terguris hati. lani dah 2bulan perkara ni berlalu. mak pernah tanya" kenapa suami saya masam je, ada masalah ke"?. saya cuma jawab, tak tahu. mungkin masalah keje. suami saya ni anak yatim piatu. tiada harta pun. tp saya terima seadanya. niat nak susah senang sama². lani menyewa dekat rumah mak. barang rumah semua barang suami. + barang2 arwah mak mertua pun banyak. saya pernah cakap nak berpisah. dia mebinatangkan saya dan keluarga. dia cakap kami hina dia sebab dia tak ada harta. sedangkan keluarga kami tak pernah cakap bab2 duit. sapa ada lebih. diorang saling bantu yg kirang. lepas tu suami pun suruh saya report kat pejabat agama. dia mengalukan je, . tp saya tak pergi pun. masih fikir lg sebab masa tu dlm pantang 20hari. sjujurnya kasih sayang dah tak ada utk dia. cuma saya lebihkan rasa kesian. hari2 doa. mintak Allah bukakan hati dia. lembutkan hati dia. saya kesian kan dia. mintak Allah kesiankan manusia ni. maafkan saya. sebab saya cuma nak meluah. tp taknak malukan sapa². mental saya terganggu. bertahan kerana yakin Allah akan bantu keluar dr kemelut ni. bertahan kerana anak yg baru dilahirkan 2bulan. #kongsi

1 Trả lời

sorry to say but laki awk ni x sedar diri sbnr nye. ade org syg anak dia patot dia bersyukur, ade org nak tgok kn bini dgn anak dia. mndi ank dlm sinki xde kena mengena dgn anak degil ke x. ank degil x dgr ckp nakal tu biasa, kalau didik dri kecik elok2 bdk tu boleh je dgr ckp, xde degil. takat nakal biasa degil sikit2 tu biasa je. mcm la laki awk tu time budak2 dlu baik sgt xde degil nakal. silap2 die plg degil. kalau sye jadi awk, sorry la nak stay lagii. mmg pegi pjbt agama je terus. laki kalau hilang boleh carik lain, tapi mak family kalau hilang xde ganti dh. bukan nya mak awk tu buat salah pon. takat mandi anak dukung anak, itu pon nak dijadikan mslh. lagi 1 laki awk ni x reti nak hormat awk dgn fmly. harta benda boleh carik, tapi family xboleh crik lagi dah. jgn jadikan anak sebagai alasan utk bertahan. anak tu x perlukan bapak yg mcm tu, x reti hormat isteri, org tua, family. silap2 anak tu esok jadi mcm bapak dia, sbb contoh dpn mata, xreti nak hormat awk, x reti nk hormat org tua.