stress saya...

Mak saya sedikit pun tak beri kita kesempatan untuk beri komen atau saran.. nanti dia marah kita 😭kepala anak saya NB kena cradle cap kasian anak saya kotor kepalanya, saya sarankan cuci kepala anak setiap mandi tp mak tak bagi fyp sejak lahir mak yg mandikan anak..lepas pantang prnah saya try nak mandikan tp mak tak bagi sebab anak dah aktif begerak mak tak percaya saya mandikan anak.. mak biarkan aja kepala anak saya macam tu katanya org dulu2 sapu minyak makan ja.. saya dh beli ubat kat klinik tp macam mana nak sapu ubat tu kepala anak tak dibersihkan.. suami jauh pula merantau 😭😭#firstbaby #firstmom

1 Trả lời

1st question, kenapa mak awk tak percaya awk pd awk? Sbg ibu kpd anak kita, kita ada right utk jd tegas. Protect anak awk at all cost. Klu anak sakit, mak awk nak jaga? Klu anak hospitalise, mak awk nak jaga? Sy tak marah ya, cuma nk pesan ada benda kita kena tegas dlm sesuatu perkara. Tentang cradle cap, memang kena bersihkan kalau tk tak akn hilang..kesian pd bby yg xselesa nanti .