Puasa atau tak ?

Saya bru 9w2d, pg td sye sahur, lpas sahur saya muntah2 . Patot ke saya meneruskan puasa saya hari ini ?#seriusnanya

17 Các câu trả lời

saya ada baca untuk ibu mengandung 3bulan pertama means trimester 1 tak digalakkan berpuasa .

muntah yg "sengaja" boleh membatalkan puasa. klu tak sengaja boleh je puasa.

bukan x sorok.. suami selalu ada di rumah..jadi x berpeluang nak sorok

saya cuba nak berpuasa..tp bila tiba pukul 11am saya dah tak larat..

saya dah 4 bulan baru Org nmpak perut..tu PON Org ingat boncit

kalau muntah slps waktu imsak, dah batal puasa dah

Bawah 14minggu xdigalakkan berpuasa