perut bayi kecil dalam kandungan

Saya br lepas scan doc di kk.. doc kata perut baby lebih kecil dr minggu kehamilan.. ada sesapa pernah jadi begini?

15 Các câu trả lời

Sama mcm saya sis. Dah masuk 36 weeks tp perut baby kecil mcm baru 33 weeks. Doktor sarankan makan makanan yg byk protein mcm telur/kacang. Ada tanya jg klau baby normal ke perut kecil dlm kandungan, doktor ckp normal je mgkn ikut keturunan yg kecik2..selagi baby sihat, normal ja. Tp dorang takut kalau berat baby tu kurang dr 2.5kg..apa2 pn pikir positif ja. Selagi bayi sihat, tdk perlu risau..

5y trước

Owh... ok2, lps ni kene mkn bnyk protein.. tu lah.. saya kene bersalin 37mggu. Risau baby kecik..

Sy pun alami mcm sis... doktor kata bby sy tk ikut usia kandungan..maybe IUGR atau SGA... kena check up setiap 2 minggu, doktor pantau graf pertumbuhan janin... hingga 38 weeks dh beranak bby 2.4 kg tp syukurnya x masuk nicu, semua normal n xder pepe. Anak sy dh 1 tahun 7 bulan... #Small-for-Gestational-Age

1y trước

saya pun alami masalah yang sama skrg. baby patut 11 week, tapi dalam scan 7 minggu. Ada harapan baby selamat tak? doktor bagi rehat 2 minggu utk next scan Sedihnya😭😭

Assalamualaikum semua mami mami. Nak Tanya normal ke Kalau ukur lilit perut baby kecik 2 week dengan usia dia sekarang .. Sepatutnya baby 34 week Tapi ukur lilit perut 32 week … dan Sape pernah alamı benda ni macam mana conclusion dia ye

saya pun kalau ikutkan last period saya due date baby keluar 20/2/2020 tp bila doktor check perut due date 18/3/2020..entah..standby je la dari hujung bulan tu..mana tahu baby keluar ikut due date kita ke ape ke..😅

Mcm saya sis . Sebab kalau ikutkan tarikh last period yg saya bgi , due date saya 22/12 tapi doctor ukur size dan berat bby doctor tukar kan duedate saya 4/1 sebab usia kandungan tak sama dgn size bby ...

5y trước

Oh yakee . Kalau mcm tu saya tak tahu la sis . Better tanya doctor apa yg patut awak buat . Maybe dari segi pemakanan ke apa kee .. semoga dipermudahkan urusan mummy ...

Ac smaller than gestational week? Ada bbrp org x fhm soalan sis. Dorg fikir ukuran fundal height. Hmm.. Sis ada gdm atau hipertension?

5y trước

Biasanya ibu yg ada gdm atau hipertension, baby dorg akan alami mcm ne. Sy pernah terbaca tp xtahu jln pnyelesaiannya. Kalau puan ada next appointment dgn doktor, puan boleh tnya doktor dgn lebih lanjut. Kebiasaannya lepas baby lahir tumbesaran baby akan cope up ikut usia dia. Sy pula lain mslhnya..hc smaller than gestational week. Sy gdm on diet dan ada hipertension. Sy pun risau. Semoga baby kita baik2 sja dan berkembang mengikut minggu kandungan. Oleh krn sis skrg on insulin, sis diet ikut saranan dr pakar pemakanan ye. Tp jgn pula terlalu berdiet. Kalau ada rasa pening, cepat2 cari biskut atau mknn yg manis sikit. Tkut hypo pula. Diharap semua berjalan lancar utk kita sis dan bykkan berdoa. 🙏🏻

sy pon sama sis. perut je kecik. yg lain semua ikut ukuran due date. ukuran tinggi rahim pon tak sama. doc repeat scan 36 week nnt.

2y trước

Mcm mana eh skrg. Sy mcm sis

hai sis.nak tanya saya pun baby perut kecik dalam kandungan..scan 36 minggu 5 hari doctor cakap perut baby kecik.normal ke ?.

2y trước

selamat pagi sis..macam mana nak besarkan perut baby dalam kandungan sis?..risau la.doakan saya dan baby sihat2 dan baby saya lahir dengan sempurna ea ..

Skang ini, pun sy preggy perut kecik.. Dah 29w..tapi orang nampak macam 5bulan..tapi, doc check semua normal baby ok

Mcm mana yaa result sekarang. Sbb sy pon baru check kk doc ckp perut bby kecil dari saiz dia. Risau laa tak apa ke?