Kandungan

Saya baru tahu yg saya sudah hamil 3 bulan. Selama 3 bulan itu saya tidak menkomsusi apa² jenis ubat atau vitamin. Slepas mngetahui sya sudah 3 bulan mengandung. Baru sya mengambil vitamin. Adakah kandungan sya akan mendapat tubuh dan minda yg cergas jika terlewat menkomsusi vitamin utk pertumbuhan bayi?

1 Trả lời

As long as permakanan puan seimbang, cukup segala buah, sayur zat2 viatmin minerals, protein, takde masalah pun.. sy start makan vitamin masa 6 bulan. Tapi saya mmg pengamal supplement even before sy pregnant. Dont worry so much mummy, kalau tak cukup air ketuban yes memang akan effect tumbesaran baby.

4y trước

Air ketuban tu kene tunggu nurse check kat klinik. Tapi masa i kat hospital dulu, katil sebelah i, akak tu kurang air ketubam, anak dia keluar kecik je.. sebab baby tak boleh nak grow. Air ketuban kan mengandungi nutrisi2 tuk baby..