Due Date 1/10/24

Saya baru sahaja melahirkan jam 4pm tadi pada usia kandungan 38w6d. Pagi tadi pergi klinik untuk routine checkup sebab belum ada tanda. Doc check jam 10am, bukaan dah 2cm. Sebab belum ada tanda lain, doc suruh balik dan serah diri pada khamis nanti sebab saya GDM on diet. Balik rumah, belum rasa apa apa. Sempat pergi makan dekat luar jam 12pm. Balik rumah contraction mula rasa tiap 5 minit. Tak tahan, jam 2pm datang PAC. Check jalan dah 7cm. Jam 4.00pm selamat melahirkan baby kedua. Sangat cepat dan dipermudahkan. Semoga ibu ibu yang tengah menunggu hari bersalin dipermudahkan urusan bersalin kelak.

11 Các câu trả lời

Sy due 4.10 . Baby sonsang last minute . Sblum ni scan elok je kepala dia duduk dlm sarung dari 35 ke 37 mngu . Masuk 38 minggu kepala bayi dah jadi kat atas . Breech position . Baby berpusing naik ke atas sbb ttbe ketuban ttbe jd bnyk 20cm masa 38 mngu.. mngu lps baru 15cm ketuban doktor check masa 37 minggu🥲 hrpnye ada peluang utk normal lagi . Sbb harini sy tgh tngu utk buat ecv procedure. Doktor akan tlg pusingkan bayi. Doakan sy berjayaa selamat ye ibu and anak ❤️

5d trước

sama.. sy bru 37w.. tp air ketuban 20.62.. doc kata byk.. kena minum air gula kali ke3 sbb suspek gdm 🥹

Tahniah mummy oktober. Saya due 11oct nervous pulak. Sorry nak tanya contraction tu rasa macam mana ya? Saya skrg kerap rasa mengeras & kejap2 ada mcm denyut belakang punggung menarik gitu. Itu contraction ke? Tp sekejap je, bila bangun ok da. Ke contraction ni mcm nak berak 😆

1d trước

Allahuuuu saya due 11/10 gak 🥹 2.6 baby kira kecik ke?😳 saya 2.4kg last week scan tp doc tak ckp ape. Awak induce ubt atau drip? Skrg bukaan berapa cm tu? Saya doakan awak dan baby selamat bersalin amin! *hug!!!

Saya duedate 12/10 kerap megeras sakit tulang kaki and baby hyper sangat sampai tulang rusuk sakit 🥲 anak ketiga kerap tapi kejap je 😆 tapi tanda2 nak besalin masih ragu even anak ketiga 😂 help me 😭

Alhamdulillah tahniah sist. Sy pun due 1/10 sampai sekarang takde tanda lagi. Nervous plus takut pulak😰😰 Risau kena serah diri & induce kalau takde tanda.

Aamiin, Saya 3.10 belum lg ada tnda . 2 hb kena serah diri kalau xda tnda bersalin , ANAK KETIGA :(

nervous pula bacanya,, doakan sy juga..due sy 6/10 buat msa skrng blum ada tnda2 nk bersalin lgi..

congratulations 👏🎉 doa kan saye jugak ye..due 24/10

Tahniah mommy! selamat berpantang. 🌼

saya due 3/10 Xde tanda ii lagi

Alhamdulillah tahniah sis