nak tanya !!

Saya baru pregnant 5minggu , saya nak tanya dalam keadaan sekarang ni buah dada memang akan terasa sakit2 sikit ke ya ?

27 Các câu trả lời
Chuyên gia

Salam sejahtera puan. Untuk makluman puan, akibat perubahan hormon ketika kehamilan, salah satu gejala yang normal akan berlaku adalah perubahan pada payudara. Antara gejala yang akan berlaku adalah perubahan saiz payudara dan kesakitan serta ketidak selesaan pada bahagian ini. Gejala kesakitan ini biasanya lebih jelas pada awal kehamilan dan akan semakin berkurangan menjelang trimester selanjutnya. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Ye.. Utk menghasilkan susu utk anak nanti.. Saya sekarang sudah 15minggu masih lagi sakit.. Tapi lama kelamaan akan jadi kebiasaan.. Insya Allah

Ye sis... Kdg2 husband letak tgn kat dada pun terus tmpr tgn dia... Sakit betul rasa dia mcm kena cucuk apa dah... Hehhehe

Yup normal, if pakai bra yg ada besi lg la sakit, awl2 dh kena cari bra utk prgnncy/breastfeeding cmtu😄

Saya dh masuk 3 bulan baru ada rasa sakit kat buah dada. Kadang kadang sampai takleh nak tido malam

Saya dari awal pregnant sampai la skrg dah 15week masih sakit breast ni..kadang2 jd tk selesa

Normal sis..sy sjak awl mgndung smpai skrg 31w sakit mcm bgkak susu..

Normal sis...mmg akn rasa sakit skit2 n kdg2 tu sampai blh demam

Saya cuma membesar jelaa, tapi takde sakit2 pon kat buah dada.

Ada strecth mark tak kat payudara sis tu .. sbb sy ada ..