8 week 🤰 first baby

Saya baru masuk 8 minggu pregnant.. satu makanan pn x terasa nak makan.. penat makan muntah.. ada tips tak ibu2?? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Trả lời

Kena ada kasih sayang semasa makan. Makan bersuap ke, ada org sediakan makan, elakkan stress, banyakkan rehat, kuatkan semangat, sayangi diri dan kandungan. ❣️ Cari makanan yg plg sesuai. mcm saya mkn yg kering2 je; nasi tanpa kuah+ ikan goreng + salad. buah saya tak boleh mkn buah manis2, so mkn epal hijau, oren, mangga. makan kekacang, maruku, biskut oat, biskut kering, roti wholemeal bakar, telur rebus/ telur dadar. minum air suam perlahan-lahan.