Tumpang tnya

Saya baru lepas keguguran kurang 12 minggu Nak tnya pengalaman Ibu yg lepas keguguran selalunya lepas gugur mmg ada rasa sakit perut ke n still bleeding..kalau bleeding lepas gugur selalunya berapa hari n sakit perut tuu lama x?

4 Các câu trả lời

maaf sis gugur secara spontaneous atau melalui dnc yer? selalu selepas keguguran jika masih sakit perut, mungkin masih ada sisa yg belum keluar habis sis.. dan normal jika masih bleeding, sebab darah nifas kita seperti selepas melahirkan ank jadi akn mengambil tempoh mase utk berhenti.. sebarang kemusykilan sis, sis blh ke klinik swasta untuk scan sekali lagi utk pastikan rahim sis benar² tiada sisa janin

ikut pengalaman saya... sy keguguran 10 minggu... drh keluar dlm 10 hari.. masa nak gugur tu sakit perot... n bila nak keluar darah bantal tu pun sakit perot.. selepas itu dh rasa mcm biasa.. sy on antibiotik sepanjang dlm pantang...

Sy mcm tu jgk sis.. Tp Dr kat PAC ckp, kalau ada apa2 terus dtg balik PAC.. 1st tu just cramp perut, sampai PAC, temperature dah naik, demam.. Terus warded balik, 4 hari 3 mlm jgk dlm wad, on antibiotic..

secara spontaneous Dr hospital kerajaan dah cek katanya dah xde tapi sakit Perut mcm keras nk buang air besar rasa perut mcm mengeras bila meneran..