Kandungan 6 weeks

Saya baru je pergi first check up and doctor terkejut baby besar 2.13 cm dan 6 minggu dah tapi kahwin baru 4 minggu lebih. Normal ke kalau baby besar tu waktu 6 minggu?

1 Trả lời

Jangan terkejut. Kiraan adalah dari hari period pertama. Mula mula period 7 hari, hari ke 14 telur keluar - ini waktu subur. Rasanya sis kahwin waktu subur tu la, tahniah. So baby sepatutnya memang 4 minggu, tapi cara kiraan adalah dari hari pertama period, so memang akan tambah lagi 2 minggu.