Susu ibu & susu formula

Saya baru je melahirkan anak kedua lelaki seberat 3.27kg..physical anak kedua sya kecik berbanding dgn ank pertama berisi wlpun berat lahir dia 3.1kg..skrg dia kuning to dah low la..5 kebawah..susu sya banyak bole je bgi anak minum tp suami sya cdg suruh bagi susu formula jugak sbb nak anak sya tu membesar mcm akak dia..mula2 dengar permintaan suami tu sedih jugak sbb kita rasa yakin bole bgi susu sendiri tp suami ckp susu formula semua kepruan khasiat ada..hmmm... apa pendapat awak semua..patut tk sya add on susu formula jugak? #advicepls #mommybuntu

2 Các câu trả lời

Sebaiknya jik susu puan still ada dan anak menyusu pun okay. Baik puan terus menyusu secara ekslusif sehingga 6 bulan dan jika berkemampuan sehingga 2 tahun. Tak semesti kecil tak cukup khasiat puan. Jika puan nak details better tanya pediatric jika anak puan ada kekurangan khasiat ke. Susu formula pun tidak membuatkan bayi tu fizikal nya besar puan. Harapnya membantu jawapan saya. Moga puan dan anak sihat selalu. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Susu ibu..