Minggu 5++

Saya baru confirm pregnant dengan scan by doctor. Tapi keep ada feel nak datang haid, tak selesa pada bahagian bawah pusat. Adakah ini normal? Macam mana Saya nak jaga? Saya umur 40, ini first time pregnant

1 Trả lời

kena banyak bedrest 🤗 elakkan buat benda lasak dan elak buat kerja berat . kalau boleh minta tolong suami atau ada pembantu, mintalah tolong . jangan paksa diri . kalau nak buat , buat ala kadar , jangan paksa 🤗 makan kena jaga . masa second pregnancy saya pun tak selesa dan sakit tu adalah jugak, jadi saya banyakkan bedrest kat katil sebabnya tak nak ulangi kesilapan sama, asal rasa sakit atau tak selesa je, saya cari katil . first pregnancy saya keguguran sebabnya memaksa diri & berjalan buat kerja sana sini walaupun sakit 🤗 second pregnancy ni, saya elak untuk bersama dulu masa awal2 trimester. kalau suami nak , minta buang luar ya dan jangan ganas2 🤗 folik asid keep makan ya sampai buka buku pink , nurse atau doktor akan kasi ubat tambahan 🤗

2y trước

Terima kasih perkongsian pengalaman. ❤️