First scan

Hi mommies, nak tanya sebab curious. Saya first time pregnant dan buat scan after 1w missed period. Kalau kira based on LMP kiraan dalam 5weeks dah lah. Cuma tadi buat scan, doctor cakap kantung nampak tapi kecil sangat tak sampai 4weeks lagi so tak boleh nak ukur lagi. Saya punya period regular. Cuma nak tahu, adakah ni normal usia kantung and kiraan LMP tak sama? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

10 Các câu trả lời

Sy pun mcm tu jgk. Ikutkan masa p scan untk comfirm pregnancy dah 5w. Bila scan tk nmpk kantung pun. Dr siap buat surat refer hosp sbb suspect luar rahim. Sy tnggu 8w. P scan balik. Bila scan rupanya baru 5w. Due date sy lari sikit dari sepatutnya. Better awk tnggu lg 2minggu p scan balik. Kena jaga juga yaa kalau ada pendarahan cepat2 ke hosp. Dan Jgn buat keja berat2.

1y trước

Sy pn sme . Tgu lg asalkn tkd bleding . Rehat jela kt umh tu yg penting

Awal sngat lagi tu sis. Saya period irregular. 7w scan nmpak kantung size 5w5d and yolksac. Masa 9w scan nmpak dah janin and heartbeat baby size baby 8w. Beza dlam seminggu dari tarikh lmp sbab irregular. So last2 EDD ikut size janin.

sy pn upt positive around 5w. masa pergi first scan mmg x tepat lg size klu ikut LMP. ada disperancy seminggu, ikut scan due date lewat seminggu. nanti cuba repeat scan ard 8w plak. masa tu janin dh besar sikit.

Sy 1st scan utk cnfrmkan pregnancy 9w6d..doc scan ukuran 9w4d.. Doc infrm x lari jauh dan stil normal. Heartbeat pun dah ada. Sis tggu kandungan dh 8w or 9w lagi jelas nnt. sy buka buku masa kandungan dah 13w..

saya tggu sbulan bru pgi scan. sbb tkut awal awal x nampak. so bila dh 9week mcm tu, scan alhamdulillah nampak smua. heart beat, n kantung. pastu trus buat appointment buka buku pink 🩷

hai nak Tanya disini pengalaman mau test pek kehamilan sesuai berapa Hari Saya dah 3hari lewat period apakah boleh nampak sudah 2garis tu kalau Saya nak test

sama sya jugak hritu gi scan ..klau ikot kiraan dh 7week ..sja saya gi scan klinik swasta dy scan ada nampk kntung lgi tu pn masih kecik ..normal ke sis

normal. repeat semula.slp.2mgg

Yes, normal.

normal