Normal atau tidak ?

30/9 saya pergi check untuk double confirm pregnant , scan baby 7w2d tapii doctor bagitahu baby kecik seminggu 6w2d and heartbeat baby lemah 124 bpm , sepatutnyaa 160 . Adakah normal atau bahayaa untuk baby ? Dr bagi ubat kuatkan janin and supplement vitamin . Nak tanyaa pendapat ada sape sape pernah macam nie ke ? Sebab ni anak first dan saya tak tahu banyak pasal pregnant ni . #firstbaby #firstmom #pleasehelp

9 Các câu trả lời

Masi kira normal lagi rasanya. Biasa janin baru menjadi ni heartbeat akan slow skit. Nnt repeat scan lagi 2w csmtu mesti heartbeat normal dah. And beza seminggu dari lmp pun normal je. Saya period irregular EDD saya beza seminggu lebih dari tarikh lmp tu.

sy saiz jnin kcik hmpir 2mggu dr due asal.klau ikot last priod msa tu kndugn dh 9w,scan bru 7w2d.alhamdulillah..skrg dh 17w.bby mbsar ng sihat.fkir psitif je ye sis.doa yg baik2 aje.jgn stres.normal je tu.🥰

maaf tegur. if awak beragama islam. gambar scan adalah aurat. awak kena delete yea. masih dlm range normal awak😊. lari seminggu 2 masih okay. kalau lari sampai 4@5minggu tu yg xokay.

rasanya normal sbb awal lgi. n klau beza seminggu tu sngt normal. klau heartbeat lemah tu normal. sbb saya heartbeat laju pda 9w doc ckp normal sbb msih awal.

hbeat normal kndungan 120-160. janin kecil seminggu dari LMP pun normal, nanti 12w kk akn rescan growth janin utk dptkn EDD yg betul.

Don’t worry awk sebab sy pun dah 27weeks tapi bila scan doc kata baby kecik and doc kata baby kecil tapi dia membesar takpa jgn baby kecik tk besar2

12mo trước

Baby sy detect kecil masa 32w, dia membesar tp sikit2 je tambahan size dan berar. so pakar bagitau kena paksa bersalin awl 36w sebab risau anak meninggal dalam perut sbb biasa kes anak kecil d perut ni risiko dia adalah still born (meninggal dlm perut) syukur awl detect. lepas je kna admit cek CTG baby di PAC baby dah start lemas sdgkn sy belum rasa apa2 contraction lg. Direct emergency czer, baby lahir 1.6kg je pramatang 36w hehe.

Normal. Sebab masih awal. Beza seminggu itu pun normal. Heartbeat tu pun, normal. Jangan risau.

Sy rasa ok je.. cuba try scan dekat tempat lain..

Doc cakap kalau beza seminggu normal je. Jgn risau.