mama muda 🤪

saya baru 20 tahun... preggy for 5weeks plus.. ❤️🥰 symptom macam saya ni biasa ke? sakit pinggang, tak muntah tapi loya, makan perut rasa sebu, tak makan lapar sangat... lepastu nak tido je rasa, sampai naik segan sebab dduk rumah mentua😢 perut cramp tetiba kadang even cuaca biasa bukan sejuk, kalau sejuk bukan main lagi... its really hard for me,..🙂#bantusharing #advicepls #mommybuntu

26 Các câu trả lời

Akak 20tahun baru nak habis study, awak 20tahun dah jadi mommy. 🥰 Symptom macam awak nih biasa jee dik. Lain orang lain symptomnya. 😘 Akak dulu macam awak, tapi cuma tak ada loya lah. Kerap tidur 24jam duduk rumah mertua. alhamdulillah mertua ipar duai semua faham. 😊 kandungan masuk 4bulan ajee dah tak ada symptom tuh. cuma bila baby makin besar kita rasa cepat letih, sakit pinggang belakang, tak selesa nak tidur. 😂 Tapi bila usia kandungan 5bulan ke atas kalau boleh jangan sentiasa terlentang tau tidur. takut baby susah nak bergerak. kalau boleh mengiring ke kiri supaya aliran darah kita bergerak dengan baik. baby pun selesa cuma kita ajeee tak selesa 😘

Saya pom umur 20 sis . Skrg kndungan 9minggu 4hari . next week bru buat buku . brdebar lain mcm . Kdg2 ad trbaca psl gugur tnpa tanda allah risau betul rasa . Part nk tido selalu tu sokmo sgt ha hahahaha . Ngntukkk jee . tpi untk mommy to be yg kerja ni kene redho je la thn ngantuk ahhaha . ape2 pon smoga kita smua slamat Brsalin insyaallah 😍

4y trước

Sama sama. 😘 InshaAllah Amin. 🤗🤲🏻

Sama la saya, duduk rmh mertua nk tidur rasa serba salah, lagi2 bru lpas muntah mmg lesu btul makan skit lepas tu lapar gile 😭😭 semoga puan dan saya terus kuat dan murah rezeki dpt rumah sendiri amiinn 🤗 dduk rumah sndiri bru rasa bebas sikit, bukan tk suka dduk rmh mertua tapi sebab tak selesa dgn ipar duai yg tak ngam ngn kita 😥😥

4y trước

srs betul😭😭😭 tak sabar nak pindah.. emosi tak elok, ade je takkena.. tanak bermasam muka baru kluar rumah

bestnye jadi mami muda. akak umur 20 tgh dok stalk laki lagi. stalk jodoh orang pulak tu. haha. moga dpermudahkan urusan sepanjang mngandong. in sha Allah mrtua memahami. enjoy ur pregnancy journey❤kita beza 11 tahun. akak baru dberi rezeki utk mngandung kali ptama lepas 5tahun lebih bkahwin. doakan akak jugak ye

4y trước

semoga dmurahkan rezeki selalu kak.. anak yang soleh pun rezeki juga kan?❤️🥰

Mcm Akak dulu jugak, rase malas je nak buat kerja rumah Tapi alhamdulillah makmertua Dan adik² ipar Okey Xade lh nak ckp ape² sbb Dah xsihat badan bawak baby😁😁 badan Lesu je Tapi 4bln keatas dah Okey adik xyah risau itu normal Symptom awal kehamilan Lepas tu dah Okey, Setiap org lain² ade yg Xade langsung symptoms

sama la kita umur🤭sy pon tgh preggy 12 weeks...alahan pon sama,cuma skrang alahan sy makin teruk sikit..x pe itu mmg perkara biasa..kalau perut kosong kene mkn..jgn biarkan perutkosong..sy sellu kalau x selera nk mkn sy mkn buah2..and minum air byk..sabar ye sis..moga dipermudahkn urusan🤗🤗

Akk ni dh 32taon dikkk... Bru nk rse 1st baby... Simptom same preggy bru 8mggu tp perot sebu tu yg lemau.. Tido dh biase mniarap tp dh de nyawe dlm perot nk trlentang x slesa nk mngereng pon same... Hehehhehe...

sebaya lh kita...tpi kita anak dh nk masok 2..kita nie dh 32 weeks slalu sgt sakit pinggang...kadang nk tido pun ye☺

sy 9week 1 hari,Skrang rasa letih je cam nk tido je tp disbbkn kerja terpaksa gagahkan diri juga

Congrats. Semoga dipermudahkan segala urusan ye. Doakan sy ada rezeki utk preggy jugak ye. 😊

4y trước

In sha Allah. Aamiin Allahuma Aamiin. 🤲✨🥰