Naik bas

Saya asal terengganu dan skrg tinggal di melaka dgn suami, 2 minggu lagi ingat nak balik terengganu naik bas express je sbb suami x boleh cuti utk balik dgn kereta.. kalau ikutkan kandungan saya akan masuk 8-9w lebih time tu..Nak tanya pendapat adakah selamat saya duduk je dalam bas dalam masa 9-11 jam perjalanan saya tu, risau jugak?

8 Các câu trả lời

Awal2 ni boleh just doc ckp 4jam skali kena bgn berjalan. Tak boleh straight duduk takut darah tak jalan. Sy dulu masa 5w, balik kedah from sg buloh masa rya. Raya haji dlm 12w mcm tu balik pulak raya haji. Jem 11jam 😅 tp naik kereta lah, bas memg tak naik spjg pregnant sbb taw susah nak berenti haha

Saya naik bas dari Melaka ke Kuala Perlis 10jam... Tambah naik fery ke Langkawi 1jam... Masa tu perut dah 38 week... Dengan bawak anak sulung yang aktifnya... Bulan puasa... Alhamdulillah semua okey... Insya Allah semoga urusan dan perjalanan sis dilindungi Allah...

5y trước

Saya pikir sbb baby baru berapa weeks kan,tu yg risau😅

Sy masih travel dri jb - penang dri awal pregnancy hingga skrg dh 20 weeks. Alhamdulillah, xdew mslh lgy stakat ni.. . Cme jgn plih seat ats tayar bas.. kalau bole amek seat yg tgh.. . Lbih selesa n selamat utk sis n bby

5y trước

U're welcome 😊

Boleh.. duduk tengah... Selang 2jam kena gerak2kan badan.kaki. Buat d tpt duduk ja

Sy masa tu 10 weeks naik bas dr kl g langkawi... Alhamdulillah selamat semua nye

Saya naik bas dari jb ke Penang dlm 12 jam ...semua selamt sis

Lapit bantal bawah punggung sis . Saya pun mcm tu ☺️

Btw trganu kt mn?sy pn tgnu jgk🤭

5y trước

Ouhh sy hulu tganu..slm prkenalan☺️