Bayi kurang menyusu (fm)

Saya ada kemusykilan mengenai bayi saya yg berumur 4 bulan 29 hari ini kerana tidak mahu menyusu pada waktu malam ketika tidur. 4-5jam baru la minum susu. Saya sudah offer susu (fm) dia menolak. Df mmg jauh sekali tidak mahu. Adakah perkara itu adalah normal atau sebaliknya. So far mmg berat dia dlm range normal cuma baru2 ni sebulan naik 0.4kg sahaja. Aktif cuma dia selalu meragam gaya lapar susu. Tapi bila berikan susu dia tk mahu minum. Buat sy risau dan buntu.

2 Các câu trả lời

kalau malam 12-7 pagi bayi saya dh xmenyusu , bayi saya umur 3bln 17hari. Last bg menyusu pukul 9pm 3oz. lepastu lena sampai 630pagi.. Saya ada consult ke doktor, doktor cakap itu normal as long as berat ok, kencing dan berak pun ok. paling penting bayi aktif d siang hari seperti biasa should be nothing to worried about k sis.