Bayi 18 Hari badan panas

Saya Ada Cuba Google, suhu normal bayi 36-38'c, saya periksa pakai yg Kt bwh ketiak Tu 37.4/36.4, pusing situ je tpi bdn dia panas dripada biasa ..nafas dia pon panas, MCM panas dri Dalam ,dia DH seharian meragam .perlu ke saya bawa ke klinik ,buntu

2 Các câu trả lời

tengok keadaan tempat tinggal anak tu, pengudaraan ok tak? buka tingkap.. speed kipas sederhana bagi nyaman. Kalau guna aircond jangan sejuk sangat. just nyaman je. Tengok juga kain pakaiannya.. jangan bedung dia kalau kita rasa badannya panas. Sebab cuaca Malaysia ni memang panas , kalau hujan /sejuk, ok la pakai bedung

2y trước

Ni pun betul juga

Kalau risau boleh je bawa anak ke klinik untuk rawatan. Kadang kita tak tahu kenapa dengan anak. Boleh jadi anak terkena jangkitan. Takpa, bawa je anak ke klinik. Sekurangnya anak sakit ke apa, dia dah dapat rawatan. Dah ada ubat