Confirmation pregnancy Berapa weeks bole scan ?

Hi, saya ada call satu klinik ni untuk buat ultrasound nak confirm pregnant. saya buat test 3 kali double line .. bila saya cakap saya nk buat ultrasound, klinik ni suggest datang hari ke 8 minggu . bole ke kita buat hari ke 8 ?

5 Các câu trả lời

Boleh ja sebenarnya scan. Saya dulu scan masa 6 minggu. Nampak kantung shja. Lepas tu, scan masa 9 minggu, baby dah nampak dan ada heartbeat. Mungkin doc tu rasa terlalu awal, tapi okay apa scan awal.. Sllunya klinik yg kita prgi akan scan sja. Income masuk. Hehehe, tahniah. Jangan lupa makan folic acid tau😊

Saya scan masa 6 weeks. Hanya nampak kantung saja. Doktor kata normally after 8 weeks baru nampak degupan jantung. So masa 8 weeks tu memang datang balik untuk scan.

mmg minggu ke 8 bru scan. bwh dri 8w mmg x nmpk pape. nnti kang awk jadi risau. so klinik tu bgus, awal2 die dh inform dtg mgu ke 8, bru scan.

better scan masa 8w. saya pun tengah pregnant 4w. husband pun cakap scan masa 8w sbb tak nampak lagi

rezeki anak yg ke 4🥰tp sy lupa bila last priod😅tktaw la mcm mna nk jmpa doc nnt

1y trước

Tahniah🥰 Doakan Semoga sy juga diberikan rezeki untuk anak kedua😁. Amen.