Double confirm pregnant!

Hi moms..nk tnya!!bila boleh buat double confirm dkt klinik ye??kne tunggu kandungn berapa minggu bru boleh chek double confirm?

12 Các câu trả lời

sy confirmkan di KK pada 6 weeks. buat ujian urine dan scan baby. waktu tu kantung saja. appointment lepas 2 weeks baby baru 6 weeks (timing lari), kemudian repeat lagi selepas 2 weeks barulah kiraan 10 weeks sama dgn last period. So terus booking buka buku pink. Dalam masa yg sama sy scan juga di Klinik Luar. saja .. untuk buat perbandingan size kntung dan janin. org cakap second opinion lah. sbb mesin scan di KK lambat detect kalau baru 6 weeks. kalau scan di luar dah nmpk dah siap ada heartbeat.

2y trước

boleh cnfirm di Kk. jmpa dktor cakap nak cnfirmkan prgnncy. bayar singgit kat kaunter. time ni belum masuk klinik kesihatan ibu dan anak sbb belum buka buku pink. cuma dirawat sbgai pesakit luar. tk bawak apa sangat pun, ic je la nak dftar.

once awak check upt +ve. awak boleh je nk pergi klinik swasta utk double confirm. tapi jangan panik sekiranya belom nampak apa2 atau pon dinding rahim menebal. mostly mommy byk yg pergi klinik akan nmpk mcm ni. kalau bernasib baik masa scan 4-5w boleh nampak kantung. selalu nmpk kantung masa around 6-7w. kalau nak dengar heartbeat & nmpk baby mmg doctor klinik swasta akan minta kita repeat scan semula masa 8-9w☺️

Bila dapat tau sy pregnant, sy trus walk in ke KK ckp dgn nurse di kaunter nak double confirm pregnancy. Dari situ, nurse akan suruh pergi makmal buat UPT test. Lepas dpt tau confirm Positif, boleh buat appointment dah utk buka buku pink.

2y trước

Masa tu brp week sis?

saya haritu tunggu sampai 9w sebab nak nampak betul betul scan tu. kalau datang awal kang tak nampak pape rugi 😂 pastu 14w baru buka buku pink rasanya. ke 12w. time pkp takde la kena marah lambat lambat hehek

sy check upt sndri kt rumah +ve trus g klinik lepas sbulan x period ..nk confirm balik sbb pnah kna ectopic n chemical pregnancy trus scan check klinik dah msuk 5mggu msa tu...boleh nmpk kantung je la😅

2y trước

klau period regular normal ok rsanya boleh je trus g check ..sy ni sbb priod xok ..itu yg tggu sbulan ..tp check klinik swasta la...klau kk xpsti mcm mna

kalau saya 10w baru gi klinik swasta scan. kalau nak gi klinik kerajaan pun boleh. boleh buat appointment untuk buat buku pink sekali

upt test utk confirmkn pregnant ke x. sebulan slp upt test boleh p scan, gmbr ni bw ke kk mgg ke 10 utk buka buku

Sy lepas test 2x +, terus walk in klinik pakar wanita utk confirmation. Scan & dctr sahkn kandungan dh 4w masatu

2y trước

Ada nampak kantung je ke? Atau dh nampak baby?

Saya hari tu datang klinik masa 8w+ terus nurse buka kan buku pink.. scan pertama masa 10w.

2y trước

saya pg waktu petang, sbb sy walk in xde cll kk buat appointment atau apa. Biasanya waktu pagi ramai sgt org dan kbnykn appointment nurse dgn ibu lain dibuat waktu pagi. Sbb tu sy plih dtg kk sblh ptg..

Saya 6weeks pergi scan untuk confirmkan