Susu bayi

Saya ada anak sulung baru 7bulan. Sekarang ni saya preggy anak no 2. So org cakap xelok si abg susu dada lagi. Tapi masalah sy skrg si sulung ni tak pernah isap susu botol. Bagi masa dalan pantang pom taknak. Ada ibu ibu yg boleh share pendapat tak?

1 Trả lời

tanye doc mcm mana, mgkin ade supplement utk bantu boleh teruskan menyusu masa mengandung. ada org bila mengandung terus badan stop produce susu. ade org yg boleh menyusu walaupon mengandung. utk bg anak pakai botol, boleh cuba notol yg wide neck. and minta tlg suami atau ahli keluarga lain yg susukan anak guna botol tadi. sbb bila anak bau badan kite, automatic die tau susu mama, nak susu mama je. atau sebab anak da 7 bulan, boleh cuba bagi susu kotak utk trick die susu kotak/botol sedap rasa nye. bila die da mula nak minum susu kotak tadi, trick depan anak yg konon kite da transfer susu kotak ke dalam botol.

4y trước

Tq sis sebab bagi cadangan. Moga sis murah rezeki selaly ❤