Macam mana nak berhentikan anak sulung 2y dari susu badan ibu!?

Sekarang saya pregnant anak no.2 , anak sulung 2y masih menyusu badan, macam mana mommies kat luar sana buat anak sulung benti susu badan ibu ya? Tambahan pula anak saya tak minum air manis, isap botol pun tak reti, hmm stress saya mikirnya.. 😭😔#seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Minum air manis tu xyah jadikan option langsung tau. Jgn ikut parents lain yg bg. Anak puan sebaya anak sy..sy pn tgh dlm fasa wean off. Mlm sy dh berjaya wean off walaupun dia merajuk kdg2..sy pesan byk kali je nnt nk tidur kena tidur sendiri tauu kena hug je tak boleh milk. Dia selalunya merajuk kejap 5-10 minit pastu dia akan end merajuk dgn ckp ‘huggg!!!’ Pastu hug n tepuk dia jap je tidur. 😅 Jgn marah dia tau nnt menyesal. Sy pernah marah anak kedua sy sbb nk wean off smpai skrg menyesal sbb stop cara kasar.

8mo trước

plus anak saya belum pandai cakap sangat, sikit², but faham apa kita cakap tu ya, hmm

saya punya anak pun 2,5y masih menyusu saya tak tau macam mna nak bgi dia benti menyusu sebab saya pun tengah pregnant

8mo trước

oh kita dalam keadaan yg sama ya sis, anak saya boy, 2y5m jugak sis, huuu 😭😭😭 dah sehari lebih ni bengkak susu plak 😭😭😭