Tak sengaja.. Terrrr makan kuning telur cair hmm takpe ke eh? Bahaya ke ye..

Saya 8w pregnant.. lunch tadi sy teringin sgt nk makan sizzling yeemee ayam.. pastu kawan pon tlg order kan semua.. lepastu borak2 makan2 baru perasan dh makan telur kuning yg cair tu yg ade dlm sizzling.. sbb sy baca ibu mengandung jgn makan telur yg mcm separuh masak tu kan.. jadinya sbb kan kesilapan sy td tu sy jadi stress asyik fikir je.. hmm mmg akan ade effect ke pada kandungan ye?#seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

Tak sengaja.. Terrrr makan kuning telur cair hmm takpe ke eh? Bahaya ke ye..
8 Các câu trả lời

haritu saya teringin sangat makan raw salmon. lama menahan teringin. kecundang masa 36 weeks. saya potong sikit je size dalam 5mm mcm tu. malam tu cirit birit. tak sure sbb salmon tu ke apa huhu. tapi sejujurnya mmg susah hati lepas makan. takut apa2 jadi kat baby.

kalau tak sengaja xpe. lagipon awak tak perasan. awak baru makan sekali itupon sedikit sahaja kan. inn shaa allah, baby xde pape. doa yg baik2 minta yg baik2 na☺️

Kenapa xleh makan ek? Sy dari awal pregnant sampaila nak masuk 36wks dah ni.. so far ok je makan telur kuning masak cair2 tu.. 🤤🤤🤤 tp xdela makan hari2..

1y trước

sebab salmonella rsanya.. sbab ibu mengandung lgi sensitif, mudah keracunan makanan. saya pun trimester 2 dh start makan tlur sparuh masak sbb tak tahan sgt😂 alhamdulillah okey.. bukan sllu sgt kan

X sengaja tkpe sis. Sy pun pernah trmkn medium rare steak pdahal x boleh. Sblum pregnant mmg medium rare, dh pregnant medium well. Lain rsenya.

X sengaja xpe ok je tu kalau slalu tu yg jadi masalah. Saya pun prnah je termkan halfcook camni.

Saya at 35weeks pon masih makan raw salmon & telur separuh masak..cuma kurangkan..

takat makan sekali xde mslh. jgn mkn hari2 tu yg effect.

Takde pape pun sis. Boleh je makan. Jangan selalu je