Puasa ketik hamil

Hi saya 24 minggu pregnant. Masih confuse sama ada boleh puasa ke tak.. mummy yang preggy 24 minggu puasa tak.. 🥹

23 Các câu trả lời

sy 26weeks..first pregnant.. alhamdullilah 1hari dah brjaya puasa..awal2 risau jgk sebab dia senyap je.ptang Bru dia kick.tapi sy dah cakap kat baby awal2"kita Cuba puasa sama2 ye"..tapi pagi ni nak pergi kerja byak jgk dia kick..gerak pun byak

1y trước

Sama sis anak saya pun xgerak bila petang2 nk buka baru dia gerak. Sebb dah pesan kat dia kita puasa sama2 kena tahan. Risau juga tapi insha allah tak ada apa apa. 🥰

Puasa itu wajib kepada semua , yang membolehkan dia tidak berpuasa sekiranya mendatangkan kememudaratkan baru boleh tidak puasa saya mengandung 22 minggu Insyallah cuba sahur + minum susu kurma tgk semampu yg boleh 🤲🤲

Alhamdulillah 23w..semalam macam nak tewas sebab cuaca panas sangat and DH start pening...tapi rehat and tidur Lepas Tu Alhamdulillah selamat berbuka...bincang baik2 dengan baby semoga sama2 kuat😍

Saya 25w, takut juga sbb baby tak aktif pkl 3 perut dah mengeras smpi pkl 6. Pujuk2 selawat rasa larat puasa tak boleh takpe. Smlm dh berjaya 1 hari inshAllah baik2 shj semua.

Boleh awk , cuma if rsa tak thn trus je buka , mcm sy 27week alhamdulillah smlm brjya puasa 1 hri , bby pun elok je kick tp tak trlalu kuat mcm lps mkn 😂

cuba dulu awak. jangan terus tak puasa. saya pun cuba dulu, kalau takada pergerakkan baby/pitam dan sebagainya saya buka ☺️

hrini sy cuba puasa dlu. biasanya tgh hri pada hari biasa sy dh mula mual2 pening kepala. harap bertahan smpai berbuka.

sy 22w skrg,still puase sbb xde ase letih or apepun...bby pn gerak ikut timing dia, alhamdulillah...

saya pun 24w++ ..alhamdulillah semalam dpt puasa penuh.hari ni cuba lagi..

Saya alhamdulillah masih bertahan puasa smpai hari ni 24 week jugak hehe