Preggy 20 weeks & Puasa

Hi ade tak kt sini yg preggy 20 weeks & puasa? Okay ke kalau kite decide utk puasa?

5 Các câu trả lời

sy start puasa 17 week,skg dah 19 week. docs awal2 sarankan sy berpuasa jika xde masalah, tgk2 masa checkup minggu lepas berat sy drop 2kg,terus doc xbg puasa smpai raya. trpkasa la ikut sbb masa scan baby hisap2 jari,perut pun kosong je sbb lapar.huhu.xpelah baby punya pasal sy ikut je saranan docs.

Saya 20weeks. Doctor kata boleh puasa sbb xde mual2 or apa2 masalah. cuba kena byk berehat waktu puasa. Kena minum 8cawan air sehari. N waktu buka puasa terus makan kurma tuk kasi tenaga cpt.

2y trước

Alhamdulillah 🥰

alhamdulillah sy puasa...ada tgl 4 hari..3 hari sy buka puasa slps tghr...1 hari sy x puasa sbb buat bsp(gdm)

Kalau takde masalah takpe nak puasa. Tapi mcm sy berat tak naik n hb low so doc tak sarankan puasa.

Alhamdulillah sy 21w puasa. Gdm on diet 💪