Berapa lama yang okay dan baloi nak ambil confinement lady?

Saya 1st time mommy dan sedang memilih confinement lady. Saya tengok ada banyak sgt pakej diluar sana dan saya nak bertanya bagi yang dah mencuba, boleh share yang berbaloi? Cthnya rawatan 3 jam ke 2 jam 30 minit ke separuh hari? Dan berapa la nak guna servis confinement lady? Tolong share pengalaman sebab saya buntu 😔 #bantusharing #pleasehelp #pregnancy #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

mcm sy ambik 2 pakej dr cl beza2. sy pun first baby jugak due tahun depan. book awal sbb byk pakej CL boleh byr ansur2 smpai bersalin. xde la rasa sakit sgt nk kumpul segedebuk sbb takut terguna. in case of jd pape dyeorg return balik duit tu so just baca terms dia betul2 n cari CL yg mmg trusted. sy smggu pantang dkt in laws smntara tggu luka okay. pastu lg 2 mggu dkt kg sy di n9. yg smggu sy ambik pakej daily visit. yg lg 2 mggu pakej stay in. yg smggu hrga around 1500 dia dtg 9 pg smpai 4.30 ptg. yg 2 mggu around 2500. n ikut la bajet u nk brp lama. nak smggu ke 2 mggu ke.

2y trước

Thank u so much share pendapat! Appreciate sgt2. Itulah saya pun nak decide sebab nak fully pantang dgn mak sendiri and mak pun ckp ambil utk yg perlu lain boleh dia buatkan

ikut bajet awk. jgn ikut bajet org. kalau rasa hrga yg die bagi tu berbaloi and kena dgn bajet awk, okay je. jgn beban kan diri ya. nnti lps bersalin lagi byk nak pakai duit. sye buat 2option-1st 3jam utk 10hari rm1500 sekali masakan pantang. 2nd opt - 12jam sekali masak pantang n kemas rumah, basuh bju 10days around rm1990. jadi tgh timbang tara mana yg kena dgn bajet sye dgn husband. walaupun beza sikit jee tpi still boleh buat mcm2 dgn duit beza tu.

2y trước

yg penting ikut bajet awk dgn husband tau. kalau kata bajet ckup utk 3 hari, boleh je amek utk 3hari. xde mslh.

ikut kemampuan