Berat badan

Sape mummy kt sini time mengndung berat badan naik yang amat....tpi gdm x sangkut...bp pon okey....sape tahu sbb ape?

37 Các câu trả lời

saya. masa pregnant haritu berat badan 64kg. sampai la nk beranak berat naik sampai 86kg. tapi alhamdulillah sy xde apa² mslh. semua oke tapi kena minum air gula sampai 2x sbb obes walaupun result mula² minum dulu baru 6.2 sebelum 4.4. baby lahir berat 2.75kg.

jaga permakanan.. sy pon skrg berat dh naik mendadak dh.. masa cek up kk sy cakap dekat nurse sy kuat makan nasi dia cakap dh boleh kurang kn mkn nasi.. 😂 ape2 yg kita makan baik bagitau nurse.. senang dia nak pantau cara kita makan betol ke tak

Sy dlu start 5m berat naik mndadak sbulan smpai 5kg naik smpai dr kk suruh minum air gula 3 kli,tp xde gdm,bila tanya dr lain dy ckp 3 je,pemakanan,air ketuban yg bnyk,genetic bby mmg bsr,mostly sbb bby bsr,37w berat bby lahir 3.49kg😅

2y trước

wah 3.49kg mesti tembam

Sebb pemakanan shj , saya 3x minum air gula gdm x prnh sangkut , berat akan naik 1kg/2kg setiap 2 minggu . Kita nk tahan lpar x boleh kesian dkt anak . Apa boleh buat alert dgn bp jela tkt darah tggi dtg

2y trước

gdm sangkut tuu ada tanda² yg ibu² boleh tau tak? risaunyaaaa😭

sy mgndung ank 1st n 2nd brat bdan naek trok trimester 3 smua cntik gdm n bp smua ok. mkn smua sy bdal mnum brkefin smua tp yg pnting air msak sy xtinggal la, air msak memg wajib ade klau kluar pon msti kna bwak air msak..

biasala tu hormon mngndung, sy pun naik banyk dari 50kg naik 59kg. 9kg naik. dokter ada bising2 gak tp sy snyum je mlas fkir hehe.. yg penting baby sihat tu je. sy pun bkn jenis mkn bnyk pun

saya😃…padahall sy makan je apa2..milo selalu jugak minum.tapii semua x sangkut.sekarang dah 36weeks 3 hari..mungkin sebab sy minum sunquick oren kot.sebb hari2 teguk sejuk2 heehhee

sy dh 29 nk msuk 30 weeks ..berat naik 58 kg maintain 13 nih xtau berat brp 😂hb bp alhmdulillah okay tp xtau sbb apa berat naik mndadak .. minum air gula pn dak.. first baby 2023

Saya sekarang nak masuk 34weeks, berat before 56kg sekarang 70kg. Naik 14kg. Tapi Alhamdulillah minum air gula kali kedua pon takde sangkut gdm. Tapi tak larat rasa bawak badan berat 🤣

2y trước

Lebih kurang berat kita naik😅 Tapi Alhamdulillah takde GDM kann. Hehe

Normal la sbb selera brtambah n smkin baby besar smkin byk mummy makan tapi tu la klau setiap kali check up klinik nurse bising la sikit tapi ok la sbb gdm n bp cantik je