Rengat

Sapa taw cara nk ilangkn skt rengat sebelum blh discaj??klu kat rumah boleh btungku... Huhu Tengkiu semua

12 Các câu trả lời

Bertabahlaaaa sis...sy dlu x tahu sakit rengat ni camna...dah la bersalin czer...yg Saya hairan..sakit Saya Ni pelik naw..suami pn hairan..sakit x dapat d ungkapkn dgn kata2...mengeletar satu badan menahan sakit... Mengalir oii air Mata...dah goggle bagai baru tahu rpenya sakit rengat..dgn x bleh bertungkunya...dugaan ank kuning duk ward yg berekon 24 jam..pasrah la time tu.

Minta ubat tahan sakit dlm masa sama sapu minyak angin/pns dkt perut.boleh juga letak air panas+biasa sikit dlm botol tuam dekat perut tu.atas pengalaman anak 4✌

yelah .makan panadol je .kalau ada misi bagi tu mkn je . tak de ubat lain kalau saya dulu memang panadol je ubat dia

Sapu minyk pns dkt perut dan mntk pcm dkt nurse..biasa nurse akn bg stiap sejam or 2 jam bila buat ward visit@round

Slalu nurse akn bg panadol ja. Utk kurangkn sakit. Xpun, awk ambik btl mineral letak air panas. Tuam kt tpt sakit.

ckp je nak mkn ubat rengat.. nanti diorg bg ubat panadol kk 500mg tu.. 2 biji.. terus lega.

Nurse akan bagi pcm 2biji. Saya lepas czer aritu sebelum keluar ward nurse memang bagi pcm.

Mintak ubat kt nurse. Tempat sy nurse akan tanya nak ubat atau x. Ubat tahan sakit..

Sy pon kena rengat ms kat hospital. Bgtahu doktor dia bg ubt thn sakit

sy pon rengat gk.. mkn panadol yg biasa tu alhamdulillah hilang