Fake contraction

Sapa pernah alami fake contraction? Sy skrg da 34weeks.

6 Các câu trả lời

Lain orang lain rasa dia awak. Ada yang rasa macam senggugut, ada yang rasa perut memulas, ada yang rasa senak, ada yang tak rasa apa apa tapi perut keras. Setiap orang contraction (fake or real) tak sama. Cumanya fake contraction ni interval time dia tak consistent. Sekejap 10 minit, kang lepas 30 minit. Haa cemtu. Kalau real, timing dia consistent. Setiap 10 minit, dan akan makin dekat. Dari 10 minit ke 5 minit sekali, ke 3 minit sekali.

Pernah. Masa 34weeks jugak. Dah siap kejut husband tanya nak pergi hosp ke tak ni. Sbb baby mengeras kerap sgt plus sakit smpi ke pinggang. Lpstu husband ckp tggu dulu. Tggu punya tunggu dah pkul 5 pagi, smpi terlelap. Esok bangun lepas subuh hilang dah sakit

Maaf tanya. Boleh thu fake cntraction ni rasa dia mcm mna? Dah google tpi rasa nk lebih thu dri yang pernah merasai 😅😅

5y trước

Uish. Tu skit sangat tu 😂 aduh tetibe seram 🤕🤕

Sy pon ad rasa..klau dia dtg sakit mcm snggugut..pastu bby keras...kjap okay kjap x..skit woo..34w2d

normal sis.. kena alert ya. kalau sakit perut berpanjangan x hilang2, kena segera ke hospital.

Kena alert on any sign. Jika risau terus ke hospital untuk check.