Fake contraction ada yg pernah alami ke? Kandungan sya bru 25week.

Salam nak tnya . Skrg kandungan sya 25week. Tp harini perut sakit sgt . Kejap sakit lepas tu tak sakit . Dah mcm fake contraction .then td lps mkn ubat , ingat nak sarapan , tapi tiba2 muntah keluar semua blk dgn ubat2 . Tak jd nk mkn . Skrg ni mcm lyn fake contraction . Apa nak buat eh ? patut pergi klinik ke? tendangan baby ni rasa je dia tgh active skrg ni .

6 Các câu trả lời

saya pun pernah jadi masa 23 weeks, memang sakit sangat saya sampai refer hospital dan dia cakap fake contraction tapi normal. dia akan kerap jadi dan dr cuma suruh saya rehat je, dr cakap nanti hilang sendiri. saya jadi macam tu selama 2 minggu berturut2 dan hilang sendiri. apa perlu buat bila sakit macam tu ? cuma perlukan rehat secukup nya, minum air masak banyak. tapi kalau sakit tak tahan sangat sampai air ketuban leaking tu awak kena pergi hospital. nanti dorang check bukaan, if dah ada tanda bersalin, awak boleh bersalin terus. ini apa yang dr dari hospital cakap dekat saya.

Baru jadi pagi tadi. Agak sakit jugak , last2 saya duduk and baring sambil usap2 perut cakap dengan baby. Alhamdulillah baru okay. Harap sis okay2 je ye😇

false contraction mmg blh dirasa seawal 2nd trimester. as long as rasa bby gerak it's ok, awk cuma kena rehat jika contraction dtg..

1y trước

Tu la risau pula . Tak pernah kena ni . Maklumlah dah 6thun tak pregnant . Ni bru nak masuk anak kedua . Tiba2 rasa mcm contraction . Ni pun tgh baring layankan sakit ni .

Saya dh 3 minggu mcm tu . Doc kata bby pn rendah je . Doc bg keputusan . Cucuk setiap minggu utk kuatkn rahim . Risau bersalin awal .

saya pun 25w tapi takda rasa fake contraction. kalau makin sakit jangan tunggu. terus ke emergency

Kalau sampai rasa sakit better jumpa dr dear.