Kantung kosong

Sapa pernah ada pengalaman. Kantung nampak kosong? Saya x cek lbh lanjut lg. Esok baru nak refer hospital.

14 Các câu trả lời

Pernah jadi tahun lepas bulan 4,saya dri week 5 mmg dah bleeding. 3 kali scan (week 5,week 7 and last week 11).mmg kosong baru refer pakar o&g, saya spptnya 11+ masa tu, tapi kantung stop mmbesar week 8. Trus klinik bt surat refer pakar, kira pergi pakar hspital baru je amik temujanji, tapi lepas 3 hari gitu, saya trun tnda lendir pink2 tu and trus ke emrgncy, tapi doc scan tngk mmg kantung dah leper, dapat balik sbb result kncing and darah mmg okey, lepas balik dlam 8 jam gitu, trus strt contrction sakit sngt, rupanya dah bleeding bnyk, sya masa tu pkl 3 pagi tngh tido, terjaga sbb skit sngt2, prgi toilet hsbnd papah rupanya darah bh meleleh di peha, kencing2, trus rasa ada benda di vigina, tarik slowly, rupanya kantung dah kluar, trus ke emrgncy sbb bleeding trokk. Insyallah sis, mana nk tau ada sinar. Doa banyak2

Saya hari tu last haid bulan 10 lepas tu bulan 12 tu tak haid2 juga , Saya cek upt p+ , Pegi la scan swasta Doktor bagitau apapun tak nampak , jantng ke kantung ke bby ke tak de.. tp doktor swasta suruh refer g kkia sbb ada masalah kesihatan.selepas tu buka buku , Scan lagi sekali dekat kkia tak nampak apa juga.. Doktor suruh dtg lagi 2week untuk scan n nampak da kantung dan baby tp baby susah nak ukur sbb kecil , kalau ikut kantung baru 6week tp tak sama dengan last haid , So doktor repeat lg 2week baru je 10hb hari tu , bby da dpt ukur 10week1hari tp doktor masi tak puas hati sbb tak sama dengan last haid , hujung bulan ni scan lagi doktor nak REDD.. biasa klu baru Awal2 ni mmg ssh nak nampak ..

1y trước

Sama mcm sy sis, biasanya kes bgini sbb period x regular

saya pernah terjadi tahun 2021.Kantung ada tapi tiada jantung (kosong).3 kali scan still result yg sama.Last check up kt klinik swasta tgok 2 minggu lagi samada jatuh sendiri atau masuk ubat.Dalam masa yang sama saya jatuh tangga.Bermula la rasa sakit kt ari².Keluar darah sikit² setiap hari dr hari ke 4 minggu dan hari ke 12 jatuh seketul darah beku terus ke hospital.Tp hospital kerajaan mahu berjam² menunggu baru la boleh warded.Doktor check masih ada lagi darah beku.Nurse cucuk kejutan rahim pagi esok cuci rahim.Tp tak sempat esok darah beku da keluar habis.Itulah sejarah saya keguguran...walaupun anak yg ke 5 tetap rase kehilangan.Anak syurga ibu❤.

Kalau masih 5-6 minggu ada kemungkinan kandungan tak menjadi atau belum nampak lagi janin. Sy masa first pregancy kandungan tak menjadi (missed miscarriage). Masa 8 minggu kantung masih nampak kosong. Then belum smpt next appointment doc sy dh start bleeding and complete miscarriage dlm masa seminggu cmtu. Kali kedua pregnant tiga bulan lepas gugur ni, pun sama ada bleeding awal2 tu, dan bila scan 6 minggu tak nampak jugak janin walaupun kantung ada. But alhamdulillah 2 minggu lepas tu repeat scan, dah nampak janin n heartbeat. Kalau masih awal mmg tak boleh buat assumption lagi sbb masih ada harapan

Saya dlu mcmni.. scan 6weeks nampak kantung je..takde heartbeat... doctor suruh tunggu lagi 2weeks.. sama ada nampak heartbeart ke tak.. klau masih tak nampak kena cuci rahim.. buat D&C utk gugurkan kantung.. so sy tggu 2weeks kantung gugur sdiri..tak perlu D&C.. takde rezeki nak ada baby... doc kata mgkin blighted ovum kndungan tak brkembang(Tiada janin).. Selang 5bulan lekat smula..saya mgandung... masa scan nmpk heartbeat.. skrg dah 28weeks(7bulan)....alhmdulillah.. Semoga sis ada rezeki..dan tiada yg mudharat.. aamiin..

saya pernah pengalaman mengandung kantung kosong atau kandungan tak menjadi, saya takde rasa mengandung cuma tak period, doktor bagi 2 minggu kalau tak turun dan saya kena cuci d&c sbb dia tak turun sndiri, Alhamdulillah 6 bulan lepastu saya mengandung, sekarang saya dah masuk 2 bulan, doakan saya dan semoga dipermudahkan urusan awk ☺️

saya dah cek bawah. benih ada tp x membesar. kena buang jugak. x de rezeki kalini. x pe la. belom masa yg terbaik. alhamdulillah selesai cuci. mintak bius penuh. takot 😂

Sis kandungan dah berapa minggu? kalau bawah 8 minggu memang kadang still kosong

1y trước

kalau tgk kantung besar dah 10 minggu

mg dpmudahkan segalanya..aamiin

hi awak, berapa usia kandungan?

1y trước

saya x kena period lg sejak bersalin. skrang anak umur 7 bulan