ALAHAN UBAT GIGI

Sapa ibu2 @ bakal ibu da msuk 21 mggu tpi msih lagi alahan ngn ubat gigi....?? Ape prasaan bila tgk brus gigi ngn ubat gigi tu ???

21 Các câu trả lời

Kite kumur2 je pg tu pastu makan dulu... nt mlm baru gosok gigi. Sejak mgndung ni mcm nak gaduh je ngn dua beradik tu.. kalau suami ada pelawa makan je, tp tak bg kongsi makan pun mcm dulu...😅

Sama sis sy dah 28w masih alahan ubat gigi dengan sabun mandi. Sabun tu langsung sy tak nak pki tp ubat gigi sy paksa juga pki😅😅😅

Rasa mcm xnak berus gg je 😆 Dari start awal mmgandunf sampai la nk bersalin.. paling malas nk gosok gg sbb nanti mesti nak muntah

Sma sis.. sedg mengalaminye... tgk ubt gigi ngn berus gigi on da rse s3nak pert.. adoi... asl gosok gigi je.. hbs smua klua..

Hurm..saya dah 38w..masih xboleh terima ubat gigi..sbelum preg xde plak msalah dgan ubat gigi..hrap2 lpas bersalin terus ok..

Sama lah kita.. Skrg dah 29w pun still rasa loya n mual bila time gosok gigi.. Kalau boleh kumur sampai xada rase ubat gigi..

Sy dari awal pregnant sampai sekarang tak boleh bau. Lepas berus mesti muntah. Nak tak nak,kena berus gigi jugak lah. 😂

4y trước

Hahaahah...sama laa...dk becinta jer tgk ubt gigi n berus tu,skg dh 6bln lebih ok dh ckit..

sy ubat gigi ok...saya alahan tengok sabuh basuh ...xkira r sabuh basuh pinggan...pencuci lantai ke...sama je...loya

Nk masuk 20w pon still tak tahan. Lpsgosok msti cari food nk hilang kan rasa tu😁

Saya 10 weeks. Bila gosok gigi skrg kena cpt2. Sebab nak muntah bila berus gigi