sembelit dan buasir maybe

Salam Sy dah bersalin dah 36hr. Tp sy baru buang air besar 4kali, Tapi, tadi bila sy membuang,susah sgt nk keluar dan ade isi terkeluar.. dan isi tersebut masuk semula..adakah sy di tahap serius?ada tak cara2 untuk hilangkan sembelit selain minum air dan mkn oren sunquick?sbb sy dah cuba semuanya ..dan apaa penyebab sy sembelit?sbb minum milo ke?

2 Các câu trả lời

Waktu dalam pantang memang taik keras . Normal je kalau boleh dihitung awak berak berapa kali sebab perasaan nak berak masa dalam pantang ni tak de sangat . Takut nak berak sebab jahitan . Lepas tu mak saya tak bagi teran sebab takut terkeluar , tapi apa yang saya faham terkeluar tombong tu bukan terkeluar daripada saluran najis . Awak boleh beli nona roguy punya ubat untuk elak sembelit . Kat farmasi pun ada jual ubat lembut kan najis

Sis dekat farmasi ada jual ubt utk sembelit dan lembutkan najis..nama ubat tu ducolax.. nnt senang membuang xpyah teran2 dah.. sy tempat bersalin ada bg ubt ni..